Svečano otvorenje nove proizvodne hale poduzeća AMP u Brezju

Uz poslovne partnere, zaposlenike tvrtke, rodbinu i prijatelje danas je u popodnevnim satima u Poduzetničkoj zoni Brezje svečano otvorena novoizgrađena proizvodna hala poduzeća AMP d.o.o.

Poduzeće AMP djeluje već 26 godina te današnji događaj predstavlja još jednu preokretnicu u njihovom poslovanju. AMP-ov poduzetnički pothvat počiva na ideji, znanju, brizi, otvorenom horizontu, neslomljivom duhu i spremnosti na rizike. Današnja svečanost otvorenja vrhunac je projekta “Izgradnja i opremanje poslovno proizvodne hale poduzeća AMP d.o.o.” sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj Europske unije.

Poduzeće je s proizvodnjom započelo 1993. godine s jednim strojem za proizvodnju vrećica za prehrambenu industriju. U to vrijeme poduzeće je zapošljavalo, uz mene kao osnivača, još jednog radnika koji je još uvijek naš zaposlenik. Proizvodnju smo pokrenuli uz obiteljsku kuću u Brezju sa skromnim znanjem i rezultatima, ali uz puno upornosti i optimizma – prisjetio se svojih početaka na otvorenju direktor poduzeća Branko Klobučarić.

Nakon nekog vremena, poduzeće se uspješno pozicioniralo na tržištu. Paralelno, dogradnjom objekta nabavili su i potrebne strojeve kako bi zaokružili cijeli proces proizvodnje ambalaže. Značajniji rast zabilježili su 2010. godine. Posljednjih nekoliko godina postali su svjesni činjenice da se na postojećoj lokaciji, u dvorištu uz obiteljsku kuću, ne mogu dalje kvalitetno razvijati i zadovoljavati sve veće potrebe svojih kupaca. Krajem 2016. godine donijeli su odluku o gradnji novog pogona i preseljenju poduzeća na lokaciju u Poduzetničku zonu Brezje. Krajem iste godine pripremili su i predali projektnu dokumentaciju u HAMAG-BICRO, kojom su aplicirali za sufinanciranje po operativnom programu Konkurentnost i kohezija u okviru projekta Kompetentnost, rast i razvoj malih poduzeća. Naredne godine dobili su prolaznu ocjenu i odluku o sufinanciranju od strane Ministarstva gospodarstva te krenuli u izgradnju i nabavku strojeva u suradnji s Erste bankom.

Projekt je obuhvatio izgradnju nove proizvodne hale, nabavku novog stroja za kaširanje i ostale potrebne opreme u ukupnoj vrijednosti od 5,8 milijuna kuna.

U 2018. godini poduzeće je proradilo na novoj lokaciji i isporučilo preko 155 tona višeslojnih ambalažnih folija za pakiranje prehrambenih proizvoda.

Ovom investicijom pozicionirat ćemo se među četiri najveća proizvođača višeslojne ambalaže u Hrvatskoj s tendencijom povećanja izvoza na zapadno-europska tržišta– istaknuo je direktor Klobučarić.

Uz vlasnike i zaposlenike tvrtke, svečanom su otvorenju nazočili međimurski župan Matija Posavec, izaslanik ministra Darka Horvata, Vjeran Vrbanec, ujedno i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu te brojni drugi gosti.

Svečanost otvorenja nove proizvodne hale svojim je pjevanjem uveličao bend Poetikon.

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content