PRAKTIČARI NA DJELU Vesela geometrija i Uskrs

‘Što čujem – zaboravim. Što vidim – zapamtim. Što učinim – razumijem i znam.’

Učenici osmih razreda u Svetom Jurju na Bregu krenuli su u pretposljednju cjelinu iz matematike pod nazivom Točke, pravci i ravnine u prostoru. Kako bi rad bio što uspješniji, zorniji i praktičniji krenulo se s izradom modela kvadra. Vrhovi kvadra služe kao točke, bridovi, plošne i prostorne dijagonale kao pravci te strane kvadra kao ravnine.

Učenici su bili marljivi i zainteresirani u radu. Kad je zvonilo za kraj sata nisu jurnuli van iz učionice kao inače, već su nastavili s radom. Kako idemo prema Uskrsu kvadru su dodani neki zečji elementi tako da se ozbiljno matematičko gradivo pretvorilo u veselu i razigranu geometriju.

Uz rada na kvadrima učenici su pomoću čačkalica izradili modele kocaka na kojima se jasno vide vrhovi kao točke i bridovi koji će u budućim zadacima biti pretvoreni u pravce te će se učiti međusobni odnosi pravaca i ravnina u prostoru. Do kraja nastavne godine sve je manje vremena, sadržaji su sve zahtjevniji i opširniji pa je povezivanje praktičnog rada i geometrije bilo i opuštajuće i motivirajuće za učenike osmih razreda te je napravljen kvalitetan temelj za rad  u kojemu je potrebno dobro poznavanje trodimenzionalnog prostora.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content