Praznike iskoristili za radionicu izrade robota Šaralice

Mali tehničari iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu dio zimskih praznika iskoristili su za radionicu iz tehničke kulture.

Učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu od 1. do 6. razreda sudjelovali su u radionici kojoj je cilj bio izrada robota Šaralice. Radionicu je vodila učiteljica tehničke kulture Renata Martinec. Izrada robota uključivala je više faza u kojima je bilo potrebno upotrijebiti različite vještine i znanja.

U prvoj fazi učenici su pokazali svoje vještine u obradi drva. Uz pomoć unimat strojeva rezali su dijelove budućeg robota, a eventualne greške kod piljenja i grube rubove obrađivali su brusnim papirom.

Slijedila je nešto zahtjevnija druga faza, a to je spajanje elektromotora s izvorom energije, odnosno baterijama. U ovoj fazi učenici su pokazali svoje vještine lemljenja.

U trećoj, posljednjoj fazi, mali tehničari polimernom žicom povezali su sve dijelove u jednu cjelinu, a da bi se to uspješno obavilo bilo je potrebno i malo bušenja. Na kraju su isprobali funkcionalnost robota te zaključili da smo spremni i za veće izazove.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content