SVETI JURAJ NA BREGU: Izglasan rekordan proračun

– Htio sam proračun ‘natirati’ na 20 milijuna, ali mi nije išlo. Baš mi je tih pola milijuna sfalilo, našalio se načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović uoči donošenja proračuna za 2019. godinu na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća, u srijedu, 19. prosinca. Amandmane na predloženi proračun od 19,498.000 kuna uložili su vijećnik HDZ-a Damir Kovačić, Klub vijećnika HNS-a te načelnik Nagrajsalović. Prijedlozi načelnika o povećanju ulaganja u dom kulture u Frkanovcu i sportsko-rekreacijski centar Zasadbreg su usvojeni, dok su oporbeni odbačeni.

Glavni razlog odbacivanja HNS-ovih prijedloga jest što nisu pisanu u formi amandmana, što vijedi i za većinu HDZ-ovih. One koji su ispravno napisani – izgradnja vrtića u Zasadbregu i asfaltiranje ulice Markovčina u Zasadbregu – načelnik je odbio jer Općina nema potrebe za još jednim vrtićem, a u drugom slučaju nije vlasnik spomenute ceste. Proračun je podržalo 10 vijećnika, protiv su bili vijećnici HNS-a Željko Medved, Dragica Vugrinec, Kristijan Zelić i HDZ-ov Damir Kovačić. Božidar Balog (HDZ) izjasnio se kao suzdržan.

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content