Romantika, cvijeće, sv. Nikola i puno smijeha

Večer matematike u Svetom Jurju na Bregu je okupila 350 sudionika.

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačiča Sveti Juraj na Bregu za Večer matematike pripremaju se od početka nastavne godine. Uvod je bio školski natječaj Matematički tepih na kojemu su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda tijekom studenog. Mašti i kreativnosti nije bilo kraja u brojnim djelima.

Ovogodišnja Večer matematike pala je točno na dan svetog Nikole, ali to nije spriječilo brojne učenike i njihove roditelje da provedu jedan matematički zabavni sat u školi. Na ulasku u školu u hodniku je postavljena izložba nagrađenih radova i ostalih najboljih radova školskog natječaja.

Uz tepihe bili su izložene tegle za cvijeće na kojima su učenici osmih razreda radili od rujna. Na početku nastavne godine izradili su betonske tegle. Učenici su bili marljivi i trudili su se da ispadnu što bolje. Nakon betoniranja uslijedilo je ukrašavanje na satovima likovne kulture gdje su učenici opet pokazali koliko su umiješni, praktični i kreativni u radu.

Posljednja etapa rada bila je sadnja cvijeća i raznog bilja u tegle. Uz cvijeće su zasjale lučice u ručno ukrašenim svijećnjacima tako da je ulazak u Večer matematike bio  romantičan.

Na drugom katu gdje su bili učenici predmetne nastave postavljena je izložba tihih knjiga, tangrama i origamija što su izrađivali učenici. Raduje veliki odaziv, a osobito treba pohvaliti učenike osmih razreda kojih je bilo 40 i koji su uz ostale igre pokazali i svoje detektivske vještine u rješavanju zadataka.

Sama Večer matematike prošla je na žalost prebrzo, ali uz puno smijeha, zabave i zanimljivih igara. Bilo je i praktičnog rada pa je učenik šestog razreda Jakov Žganec pomoću origami tehnike pokazao kako izraditi poklon kutijicu koja će odlično doći u ovo blagdansko vrijeme.

Ideja i odličnih zamisli nije nedostajalo ni ove godine, a u školi se sliježu dojmovi i već slijede dogovori kako i iduće godine napraviti još zanimljiviju i interesantniju Večer matematike. Učenicima treba čestitati na marljivosti, upornosti i predanosti u radu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content