Rekreativni pohod na Mohokos u vedrom duhu

“Slavimo planinarstvo” krilatica je pod kojom je Planinarski klub Extrem Čakovec organizirao Pohod na Mohokos, službeno najviši međimurski planinarski vrh. U vedrom duhu i raspoloženju okupilo se nedavno pedeset i troje planinara na Sportskom parku Trate u Nedelišću te nakon okrijepe krenulo u smjeru Mohokosa 344,4mnv (Nedelišće – Ksajpa – Brezje – jezero Jegerseg – Lopatinec – Sveti Juraj na Bregu – Vučetinec– Mohokos). Sudionike pohoda uz članice kluba Silvije Špicar i Roberte Radović na startu je pozdravio i Željko Kacun zamjenik Općine Nedelišće.

Pohod je pripremljen i organiziran kao završnica Europskog tjedna mobilnosti s namjerom promicanja zdravog načina življenja, kretanja, rekreacije i popularizacije planinarenja. Pohod na Mohokos također je i dio projekta “Slavimo planinarstvo” kojim je PK Extrem započeo obilježavanje jubilarne obljetnice djelovanja kluba. Sljedeće godine 6. veljače ovaj će planninarski klub obilježiti 25. godina djelovanja.

Pohod je omogućen sufinanciranjem iz sredstava Proračuna Međimurske županije za 2018. godinu, a kao dio projekta “Slavimo planinarstvo” planinari Extrema će organizirati još jedno edukativno predavanje, a u pripremi je i fotomonografija kluba.

Uz Međimursku županiju Pohod na Mohokos partner u organizaciji Pohoda bila je Općina Nedelišće. Extrem zahvaljuje na potpori Mesnici Mihalić i Pekari IN i Violeti Pecolaj, Ini Kerman i Sportskom parku Trate, tvrtki Vizija Nedelišće, Zajednici sportskih udruga Grada Čakovec i Gradskom društvu crvenog križa Grada Čakovca, te svim rekreativcima i planinarima koji sudjelovali u Pohodu. Posebice članovima HPD Međimurje Čakovec i HPD Bundek Mursko Središće te vozačima kombija Željku Horvatu i Robertu Beloviću iz Extrema koji su veselu družinu planinara i rekreativaca sigurno prevezli od Mohokosa do Čakovca.

preneseno s: www.medjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content