Župa Selnica: Pješice na proštenje u Sveti Juraj na Bregu

Proštenje Imena Marijina koje je u Katoličkom kalendaru 12. rujna u Svetom Jurju na Bregu slavi se dva dana, u subotu 15. i nedjelju 16. rujna i obiluje nizom događanja

Još samo danas, srijeda i sutra, četvrtak u Župnom uredu u Selnici te u sakristiji prije i nakon jutarnje mise koja je 7,30 sati primaju se prijave za hodočašće na Marijansko proštenje Imena Marijina u Svetom Jurju na Bregu. Na proštenje u prigodi blagdana Imena Marijina, ide se pješice u nedjelju, 16. rujna u 8 sati s Trga Svetog Marka u Selnici.

Kod prijave se uplaćuje 40 kuna za objed koji je nakon Svete mise koja u Svetom Jurju na Bregu započinje u 11 sati. Selnički župnik velečasni Tomislav Leskovar kaže kako će kratka stanka biti u Plešivici kod obitelji Franje Škvorca oko 9 sati, pak se i tamo može pridružiti hodočasnicima onih kojima je od Selnice put predugačak. Župnik preporučuje primjerenu i praktičnu obuću i odjeću.

Proštenje Imena Marijina koje je u Katoličkom kalendaru 12. rujna u Svetom Jurju na Bregu slavi se dva dana, u subotu 15. i nedjelju 16. rujna i obiluje nizom događanja, a u središtu su Svete mise u 11 sati, koje predslave prečasni Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije u subotu i prečasni Nikola Samodol, donedavni župnik u Nedelišću u nedjelju. Proštenje Imena Marijina jedno je od najvećih u Međimurju i tradicionalno je pohode hodočasnici iz slovenskog Prekmurja, poglavito iz Hotize i Velike Polane, za koje se i služi misa na slovenskom jeziku. Gvirc nigdje nije tako dobar kao na ovom proštenju obadva dana.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content