Smotra zborova: Čiji će nas glasovi zastupati na državnoj razini?

Odluku je donio selektor Hrvatskog sabora kulture Robert Haman

Selektor Hrvatskog sabora kulture Robert Haman je odlučio kako će sa 20. Smotre    pjevačkih zborova i vokalnih sastava Međimurske županije, održane u Svetoj Mariji 10. lipnja,  u Rovinju 6. i 7. listopada nastupiti dva pjevačka zbora iz Međimurske županije. Bit će to na 51. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova, a tamo će pjevači PZ Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca (dirigentica Senka  Bašek Šamec) i PZ Josip Vrhovski Nedelišće (dirigent Branimir Magdalenić). Za to prestižno natjenje kandirao se je i PZ Dr. Vinko Žganec Vratišinec.

U Sisku će biti 15. Susret hrvatskih vokalnih sastava i to 10. i 11. studenog. Tamo će nastupiti Ženska vokalna skupina KUU Veseli Međimurci (voditeljica Andrea Ščapec) i Muška vokalna skupina KUD Katruže Ivanovec (dirgent Đuro Horvat). Muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu Pleškovec (voditelj Milovan Horvat) će nastupiti u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi. Uz njih ovdje su se kandidirali Ženska voklana skupna Ftičice iz Murskog Središća i Ženska vokalna skupina Sveti Marko Selnica. Ženska vokalna skupina Veseli Međimurci će u završnicu i u kategoriji malih folklornih sastava, a Muška vokalna skupina iz Ivanovca i u kategoriji izvorne pučke glazbe.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content