Muška volakna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu ide na državnu smotru!

10. lipnja 2018. godine u Svetoj Mariji je održana 20. smotra pjevačkih zborova i vokalnih skupina Međimurske županije. Na njoj već dugi niz godina sudjeluje naš Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu sa svojim mješovitim zborom i muškom vokalnom skupinom. Ove godine je voditelj zbora Milovan Horvat odlučio našu mušku vokalnu skupinu prijaviti za državnu smotru, dok je mješoviti zbor nastupio revijalno.

Selektor Robert Homen je s vrlo velikom pozornošću otpratio čitav program u kojem su nastupili zborovi i vokalni sastavi naše županije u raznim kategorijama i odlučio tko će predstavljati našu županiju na državnim natjecanjima. U kategoriji pjevačkih zborova to su Pjevački zbor ‘Josip Štolcer Slavenski’ – Čakovec i Pjevački zbor Josip Vrhovski  – Nedelišće, u kategoriji folklorni mali sastavi – Ženska vokalna skupina KUU ‘Veseli Međimurci’ Čakovec, Muška vokalna skupina KUD-a ‘Katruže’ Ivanovec je predstavnik u kategoriji Izvorne pučke glazbe, a u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi to je naša  muška vokalna skupina pod vodstvom Milovana Horvata. Već nakon smotre mogli smo naslutiti na okruglom stolu da bi mogli na državno natjecanje, no čekali smo pisano izvješće selektora koje je stiglo prije nekoliko dana.

Ova vijest nas je vrlo obradovala i dala potvrdu tome da se u našem zboru radi vrlo kvalitetno i marljivo. To je sada prilika da svoje potencijale odmjerimo s drugim malim sastavima na državnoj razini i predstavimo svoj kraj ljubiteljima glazbe. Državno natjecanje će biti u Sisku od 10. – 11. 11. 2018. u Sisku pa naši „dečki“ imaju dovoljno vremena za pripremu glasnica za 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava.

Čestitamo našim pjevačima i voditelju Milovanu Horvatu!



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content