„Djeca radeći nauče cijeniti tuđi i vlastiti rad“, kaže osnivačica DV Žibeki, Ljubica Železnjak

Dječji vrtić „Žibeki“ djeluje u tri područne jedinice. Sjedište ove predškolske ustanove smješteno je u Čakovcu, a po jedan područni odjel u Pribislavcu i Brezju. Posjetili smo Područni odjel Brezje koji se smjestio u zelenom kutku kraj tamošnjeg pošumljenog područja.

Za sunčanog vremena djeca mogu uživati u vrtićkom dvorištu u nizu aktivnosti koje su im osigurale tete odgojiteljice uz pomoć drugih djelatnika vrtića, roditelja i lokalnih vlasti.
Mališani su nam demonstrirali ples u kolu, otpjevali nekoliko pjesmica i pokazali kako zasaditi gredice.

Plodovi zemlje

– U našim vrtićima često organiziramo druženja. Djeca dođu s malim lopatama-štihačama i uređuju gredice. Sami siju, sade, plijeve i okopavaju vrt, a na kraju sami ubiru plodove svog rada i koriste ih u prehrani. Nedavno smo se prijavili na natječaj „Najljepši školski vrtovi 2018.“, koji organiziraju Hrvatska radiotelevizija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Natječaj uključuje više kategorija, odnosno nagrada, pa se tako jedna dodjeljuje i za najljepši vrtić.

“U našim vrtićima često organiziramo druženja. Djeca dođu s malim lopatama-štihačama i uređuju gredice. Sami siju, sade, plijeve i okopavaju vrt, a na kraju sami ubiru plodove svog rada i koriste ih u prehrani.”

Djeca radeći nauče cijeniti tuđi i vlastiti rad. Odgoju možete „doskočiti“ na razne načine – kaže osnivačica Dječjeg vrtića „Žibeki“, Ljubica Železnjak.

Interijer vrtića također je prekrasno uređen. Bilo da se radi o čitanju, crtanju, glazbenim ili sportskim aktivnostima, djeci su dostupni razni rekviziti kojima ih se potiče na igru, komunikaciju, učenje i odgoj.

– Jedna od najvažnijih stavki kod predškolskog odgoja definitivno je shvaćanje činjenice da ne uče samo djeca od nas, već i mi od njih. Kada to shvatite, ako imate dobre uvjete za rad, to može dovesti do fantastičnih rezultata – rekla je osnivačica vrtića.
Izrazi veselja na licu djece, koja u dvorištu nisu samo pasivno provodila vrijeme, već su se uključila u radne akcije, potvrđuju njezine riječi.

preneseno s: www.regionalni.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content