FORESTLAND 2018 Od jednodnevne atrakcije do turističkog projekta

Danas, 25. travnja festival Forestland najavljuje svoje 6. po redu izdanje koje će se održati usred ljeta u srcu Međimurja.

Na konferenciji za medije u Sky baru, prostoru novootvorenog čakovečkog Hotela Castellum, prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Termi Sveti Martin Branimir Blajić, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović te organizatori festivala.

Forestland festival započeo je 2013. godine kad je mlada ekipa iz Međimurja, umjesto odlaska na velike festivale na Jadranu i okolici, odlučila pokrenuti svoju zanimljivu priču.

Financijsku i organizacijsku pomoć te potporu festivalu pruža i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je potpisao Ugovor o podršci Međimurske županije donacijom od 50 tisuća kuna.

– Forestland je dokaz koliko se može napraviti kad se spoje entuzijazam, mladenačka energija, dobra ideja i vizija. Mlada ekipa zajednički je osmislila manifestaciju koja je turistički resurs ovog cijelog kraja te je pretvorili u nešto što može biti na karti festivala ne samo Hrvatske već i ove cijele šire regije, izjavio je Posavec.

Festival je od osnutka prošao put od jednodnevne atrakcije do punokrvnog festivala, turističkog projekta i događaja oko kojeg se planiraju godišnji odmori.

Jedan od onih koji su prepoznali važnost Forestlanda i čime može doprinijeti u budućnosti bio je i poduzetnik Mladen Novak.

– Forestland festival već je postao izvorni međimurski proizvod i brend te treba stati iza njega. Ideja je dobra te je na razini europske i svjetske scene, dodao je Novak.

Sami počeci bili su na drugoj lokaciji u Vučetincu, a sad će se održati u Brezju u blizini Bedekovićevih graba.

– Turizam je prioritet našoj općini te smo tako podržali ovu ideju čim se pojavila. Mještani su ispočetka bili skeptični, ali nakon nekoliko godina održavanja svi su je dobro prihvatili, rekao je načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.

Prednosti ovog festivala u smislu razvoja turističke ponude prepoznao je i direktor Termi Sveti Martin Branimir Blajić.

– Iza svih velikih i kvalitetnih projekata stoji pojedinac ili grupa ljudi i ono od čega mi danas ubiremo plodove sigurno je do njihovog rada i muke. Turizam bez organiziranih evenata ne postoji, rekao je Blajić.

Budućnost festivala predstavio je jedan od organizatora Krešimir Biškup.

– Inicijativa je sama krenula kao ideja i želja nekolicine prijatelja da naprave dobru zabavu, a sada je prerasla u posao. Ove godine počinjemo u srpnju od petka 13. pa do nedjelje, 15. srpnja. To je danonoćni party te traje 48 sati, kazao je Biškup.

Ove godine potvrđeno je nešto više od 60 izvođača, a postavit će se čak 3 pozornice. Kapacitet mjesta je preko 10 tisuća ljudi.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content