Pjevački zbor „Sveti Juraj na Bregu“ pjevao na ređenju Mira Denca

Po rukama biskupa mons. Josipa Mrzljaka bogoslov Miro Denac, rodom iz Donje Voće a sada na praktikumu u našoj župi, postao je đakon Varaždinske biskupije. Pjevanje na misnom slavlju, koje je održano  10. ožujka 2018. godine u 10 sati u varaždinskoj katedrali , predvodio je zbor  Župe sveti Jurja na Bregu.  U želji da što svečanije uvedemo našeg bogoslova i prijatelja u društvo klera, svi pjevači, vođeni rukom svojeg voditelja Milovana Horvata, te orguljskom pratnjom katedralnog orguljaša Višeslava Jaklina, radosno i punim srce dali su hvalu Bogu svojim glasovima prekrasnom ulaznom skladbom „Vjerujem u Tebe Gospode“, te psalmom „Evo dolazim Gospodine“. Nema ljepših stihova od ovih koji pokazuju istinsku želju našeg bogoslova da svoj život prepusti u ruke Svevišnjega.

Ovo je u pedesetogodišnjoj tradiciji zbora drugo zapaženo gostovanje i pjevanje cijele mise u katedrali naše biskupije koje je završeno međimurskom korizmenom popjevkom „Bože , milostivni“, a čime smo htjeli iskreno čestitati đakonu Dencu na njegovom životnom pozivu.

Pjevači zbora Župe sveti Juraj na Bregu



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content