Matematički strip uoči Večeri matematike

 

Uoči Večeri matematike koja će se početkom prosinca održavati u brojnim školama i vrtićima diljem Međimurja u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu odlučili su dodatno potaknuti učenike i roditelje na ovaj događaj i na sudjelovanje. Prošle godine tema je bila Matematički svemirac, a ove je godine zadatak je nacrtati Matematički strip.

Treba nacrtati strip s bilo kojom temom vezanom uz matematiku. Na učenicima od 1. do 8. razreda je da pokažu kreativnost, originalnost i urednost. S obzirom da na Večeri matematike sudjeluju i roditelji posebna kategorija bit će strip roditelja pa pozivaju i roditelje na sudjelovanje – vratite se (barem na kratko) u školske dane, napravite ovu ‘domaću zadaću’ i nacrtajte strip kojemu je tema vezana uz matematiku te neka dijete donese rad u školu.

Na sudjelovanje u natječaju pozvani su svi učenici škole kao i njihovi roditelji, a najbolji radovi bit će nagrađeni prigodnim nagradama. Krajnji rok za predaju radova je petak 24. studenoga 2017., a nakon što komisija odluči koji su radovi najbolji neki od učenika i roditelja će biti nagrađeni. Najbolji radovi bit će izloženi u hodniku škole uoči Večeri matematike.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content