U Pleškovcu svečano obilježeno 85 godina DVD-a Lopatinec

Velikom svečanošću u subotu, 12. kolovoza u Pleškovcu je obilježena 85. obljetnica osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lopatinec. Svečanost je započela državnom i vatrogasnom himnom izvedbom Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu.

Nazočne su pozdravili posebni gosti, predstavnik Kluba veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Ivan Novak, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Aleksandar Karlovčec, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Sveti Juraj na Bregu Damir Kovačić, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović i župnik župe Sveti Juraj na Bregu Ivica Puškadija.

Svečanosti su prisustvovali gosti iz susjednih i prijateljskih DVD-ova Vučetinec, Zasadbreg, Brezje, Mali Mihaljevec, Knezovec, Slakovec, Čakovec, Štrigova, Gornji Mihaljevec, Lapšina, Miklavec, Martinuševec, Vratišinec i DVD Vođinci iz Slavonije.

Od uzvanika još su bili prisutni predstavnici udruga Općine Sveti Juraj na Bregu i to NK Venera PMP, Vredne roke, Frkanovčani, Sport za sve i ostali podupirajući članovi i mještani općine. Predsjednik DVD-a Lopatinec Danijel Vinković održao je prigodan govor o povijesti društva, spomenuvši važne činjenice vezane uz osnivanje i djelovanje društva, nekad i danas.

Podijeljene su spomenice za 20 godina rada u društvu Ivanu Tomašiću i Emilu Okreši, spomenica za vatrogasnog veterana Zlatku Škvorcu te diplome za zvanje vatrogasac Bojanu Bistroviću i Mateji Pintarić.

Priznanja za počasne dužnosti dodijeljena su Mladenu Tomašiću za počasnog predsjednika i Dragutinu Petričeviću za počasnog zapovjednika. Na kraju svečanog dijela predsjednik je pozvao sve prisutne da ostanu na domjenku i ugodnom druženju uz grupu Meteori, a svečanost je zatvorena izvedbom pjesme ‘Ruža crvena’ muške vokalne skupine Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 

Scroll to Top Skip to content