Općina Sveti Juraj na Bregu proslavila svoj dan: Dobar smjer treba zadržati!

Svečanom sjednicom upriličenom u ponedjeljak, 24. travnja u pleškovečkom domu kulture Jurice Muraija, žitelji općine Sveti Juraj na Bregu proslavili su svoj dan.

Kratkim obraćanjem program je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu Marijan Rodinger te kratkom čestitkom i zahvalom dao naslutiti da je ovo posljednje Jurjevo kojem prisustvuje u političkoj funkciji. Za govornicu je potom stao načelnik Općine Anđelko Nagrajsalović s detaljnim pregledom rada i budućim planovima. Istaknuo je da je općina u protekle četiri godine općina dobila novu školsku dvoranu vrijednu oko 15 milijuna kuna. U potpunosti je izgrađen sustav odvodnje oborinskih i otpadnih voda u Brezju, Malom Mihaljevcu i Lopatincu, dok u Pleškovcu, Vučetincu i Zasadbregu kreće druga faza radova. Osim što je napravljeno 36 kilometara kanalizacijske mreže – a ovih dana se očekuje uporabna dozvola i spajanje na priključke, rekonstruiran je dio vodovodne mreže i sanirano 26 kilometara prometnica.

– Želimo što prije uvesti jednosmjensku nastavu, a zbog velikog broja djece treba nam i dogradnja vrtića. Vrtić u Lopatincu je kandidiran na mjeru 7.4, a za vrtić u Brezju napravljen je projekt energetske obnove, istaknuo je načelnik Nagrajsalović. U prioritete je uvrstio i izgradnju sportskih centara, modernizaciju i poboljšanje javne rasvjete, uvođenje optičke mreže te daljnji razvoj turističke ponude kroz izgradnju Jurovskog parka, revitalizaciju Frkanovečke hiže i podupiranje festivala elektroničke glazbe -Forestlanda.

Nakon kratkog glazbenog predaha uz Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu te tamburaše i folkloraše KUU-a Zasadbreg, uslijedila je dodjela općinskih priznanja. Nagrada Općine Sveti Juraj na Bregu za životno djelo svečano je uručena Stjepanu Škrobaru iz Brezja. Zlatnik Grb Općine primio je DVD Mali Mihaljevec, a za desetogodišnje neprekinuto djelovanje nagradu je zaslužila Udruga žena Breza iz Brezja. Mario Horvat dobitnik je općinskog priznanja za sportska postignuća, a Tonko Sabolčec za iznimno djelovanje na području znanosti, odgoja i obrazovanja. Najboljim gospodarstvenikom proglašeno je Svjećarstvo Dobošić, a vlč. Ivica Puškadija primio je čak dvije nagrade. Jednu za djelovanje na području umjetnosti i kulture, a drugu u ime Caritasa Župe Sveti Juraj na Bregu.

preneseno s: www.medjimurje.hr

 

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content