Riječki planinari u Svetom Jurju na Bregu

Članovi PD Duga iz Rijeke su bili sudionici Vincekovod pohoda kojeg organizira PD Bundek iz Murskog Središća u nedjelju, 22. siječnja ove godine.

Odsjeli su kod Obitelji Turk u Vučetincu.

Pun autobus planinara je stigao dan ranije, te je tog dana po njihovoj želji organizirana planinarska tura od 4 sata hoda. Za tu je svrhu angažiran Kruno Petričević, licencirani vodič, koji je odabrao turu po Općini Sveti Juraj na Bregu, po kojoj bi se što bolje prikazale ljepote kraja. Tura je prolazila manje po naseljima, više van njih, pokraj crkve, općine, Bedekovićevih graba…

Kod “brvi na školskom putu” udruge Frkanovčani ih je dočekao njen predsjednik Željko Medved, koji je uz bogatu ponudu domaćih pića prezentirao rad udruge te povijesne i druge zanimljivosti.

Slijedio je uspon na vrh Mohokos, najviši vrh Međimurja, gdje je manju stanku pripremila Mirjana Srnec, članica PD Bundek. Nakon toga se produžilo na tiskanje žiga u dnevnike, a i dobrano “žiganje” u kafiću “Amadeus”.

Cilj ture bio je kod Obitelji Turk, gdje je slijedila večera, veselica i odmor za pohod sljedećeg dana.

Po oduševljenju gostiju, bila je to uspješna turistička prezentacija prelijepe Općine.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content