Humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet

U petak 20. siječnja humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, učenici osmih razreda te učiteljica vjeronauka Rahela Mikec, pedagoginja Anđela Mićić i psihologinja Irena Šestak posjetili su CARITAS-ov dnevni boravak za djecu ‘Dr. Antun Bogdan’ u Čakovcu.

Tom je prigodom predana donacija u iznosu od 1 650 kn (1 000 kn donacije općine Sveti Juraj na Bregu i 650 kn donacije humanitarne grupe škole). Djeca kao i voditeljice grupe su bili sretni što su mogli pomoći malim  novčanim iznosom onima kojima je pomoć itekako potrebna. Nakon  predstavljanja dnevnog boravka i rada u istom od strane djelatnika, učenici su pjesmom razveselili štićenike boravka.

Vjerujemo da je zadovoljstvo bilo obostrano jer upravo nas ovakvi susreti podsjete koliko je lijepo pomagati i biti zahvalan na svemu što imamo, a isto tako, koliko je važno voljeti sve ljude koji nas okružuju i nesebično davati sebe za druge, a to je ono što upravo djelatnici doma i čine, tako nesebično i ispunjenog srca.

Nakon ovog susreta, sigurna sam da nitko više neće ostati isti te da ćemo se ne samo jednom u godini, nego svakog dana sjetiti onih koji nas okružuju i koji su u potrebi za lijepom riječju i dijelom, jer blaženije je davati nego primati!

Irena Šestak, dipl. psiholog, voditeljica humanitarne grupe Mijenjam sebe, mijenjam svijet

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content