Uspješna godina za Općinu Sveti Juraj na Bregu

Kraj godine uvijek je idealna prilika za osvrtanje na sve učinjeno u prethodnom razdoblju i utvrđivanje planova i ciljeva za nadolazeću godinu. Tako je u općinskoj vijećnici Općine Svetu Juraj na Bregu održana svečana sjednica na kojoj su se okupili brojni djelatnici Općine, vijećnici, ravnatelji i svi oni koji su na bilo koji način doprinijeli njenom razvoju.

Kako su istaknuli načelnik Općine Anđelko Nagrajsalović i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Rodinger, u protekloj je godini odrađeno sve što je na početku bilo zacrtano i zadano, a veseli i dobra suradnja u radu Vijeća na korist svih mještana.

„Na kraju godine mogu reći da sam izuzetno zadovoljan, a svim projektima koje smo provodili nastojali smo poboljšati sveukupnu kvalitetu života na području općine. Neki od njih poslužit će nam kao temelj za još veće stvari u narednom razdoblju i vjerujem da će iduća vlast, koja god bila, imati sve preduvjete za još jači razvoj“, istaknuo je načelnik Nagrajsalović navodeći pritom pojedinačne projekte koji su realizirani, kao i korake koje tek predstoji učiniti.

„Jedna od najvažnijih stvari svakako su bili radovi na aglomeraciji, ukupne vrijednosti oko 55 milijuna kuna, većinom financiranih putem europskih sredstava. Završili smo i sanaciju nastalih klizišta, pri kraju smo s legalizacijom svih objekata u vlasništvu Općine što nam je bitno zbog pripreme daljnjih projekata, sanirano je više 30 kilometara prometnica, a nastavili smo i sa stipendiranjem naših studenata s ciljem da ostanu na području Međimurja i općine“, naveo je načelnik te najavio neke od planova iduću godinu.

„Kako bismo mladim obiteljima omogućili što kvalitetnije uvjete za njihovu djecu, pripremamo dogradnju i proširenje naših vrtića, a želja je stvoriti mogućnost uvođenja jednosmjenske nastave u našoj školi.

Tu su i projekti koje provodimo u suradnji s drugima, pa se tako pripremamo za Interreg s partnerima iz Mađarske i Slovenije, zatim projekte u suradnji s Međimurskom županijom i susjednim općinama, a tu su i manifestacije poput Forestlanda koji čine mnogo za promociju našeg kraja, a koje provode upravo naši mladi ljudi što želimo podupirati i dalje“, zaključio je Nagrajsalović.

Prisutnima se obratio i direktor TEGRA-e Ivan Kolarić, koji se tom prilikom zahvalio vodstvu Općine, kao i svim mještanima na odličnoj suradnji tijekom provođenja projekta aglomeracije.

Zahvale su osobno svima uputili i ravnatelj OŠ Ivan Goran Kovačić Mladen Beuk, ravnateljica Dječjeg vrtića „Žibeki“ Ljubica Železnjak, vijećnik Općinskog vijeća Božidar Balog i župnik tamošnje župa Ivica Puškadija, a prigodnu čestitku uputila je i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

„Pratimo rad svih Općina i moram reći da izuzetno veseli vidjeti kako se ovdje provodi veliki broj projekata u različitim segmentima, od kojih sam u nekima i osobno sudjelovala. Vidljiva je jasna vizija općinskog vodstva za ravnomjeran razvoj i napredak, što je prepoznato ne samo na području naše županije, već i cijele Hrvatske.

Takav rad želimo nastaviti podupirati i poticati, stoga ćete i ubuduće u Međimurskoj županiji imati bliskog partnera“, istaknula je zamjenica župana Herman te zaželjela svima puno zdravlja, sreće i uspjeha u 2017. godini.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 

 

Scroll to Top Skip to content