Predavanje: Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja

Dođite 18.10. (utorak) u 17 sati na predavanje “Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja”

LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Zora i Savjetodavna služba pozivaju vas na predavanje “Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja”  koje će se održati u utorak 18.10.2016 s početkom u 17 sati u dvorani MESAP-a  (Ul. Josipa Marčeca 27, 40305 Nedelišće.)

Predavanje se organizira s ciljem poticanja novih radnih mjesta na poljoprivrednim gospodarstvima, a stručnjakinje iz Savjetodavne službe iz Čakovca će svim zainteresiranima prezentirati dopunske djelatnosti (vrste dopunskih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, opći uvjeti obavljanja dopunske djelatnosti, potrebna dokumentacija za upis u Upisnik dopunskih djelatnosti,…) te mjere ruralnog razvoja kroz koje je moguće financirati takve djelatnosti. Najaviti ćemo tako aktualne mjere ruralnog razvoja, uvjete prihvatljivosti  projekta i prijave korisnika na natječaj, potrebnu dokumentacija kod prijave projekta, planirane rokove objave natječaja, a imati ćete prilike i pitati konkretno što vas zanima).

Istraživanje “Moje mjesto u zajednici” u sklopu istoimenog projekta koje je udruga Zora nedavno provela na području Međimurske županije pokazalo je kako je prioritetna potreba broj 1.Poticanje zaposlenosti i gospodarstva, gdje su se kao izuzetno važnima pokazale (1) zaštita radničkih prava, (2) poticanje razvoja samozapošljavanja, malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki, OPG-ova i zadruga, te (3) edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja. Zbog toga je ovo već drugo predavanje koje organiziramo na temu poljoprivrednih gospodarstava, mogućnosti njihovog razvoja i povećanje efikasnosti te zapošljavanja. Međimurska županija je veliki poljoprivredni potencijal, posebice za ekološku poljoprivredu kojoj se okreće sve veći broj ljudi. Razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava može biti jedno od rješenja i za povećanje zaposlenosti, a na ovom predavanju dobiti ćete sve potrebne informacije iz prve ruke.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli, a pozivamo vas da dođete i sa konkretnim pitanjima vezano uz temu.

Svi sudionici isto tako dobiti će i svoj primjerak brošure “Moje mjesto u zajednici” koja objedinjuje sva mjesta i kontakte istih na kojima se građani/ke mogu javiti ukoliko imaju problem, prigovor, prijedlog i sl. vezano uz zdravstvo, gospodarstvo, inspekcije, komunalnu djelatnost, socijalna pitanja i slično na području Međimurske županije, ali i nacionalno.

Brošuru možete  pročitati i preuzeti ovdje http://tinyurl.com/mmuz-brosura

Projekt “Moje mjesto u zajednici” je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a projekt je odobren na natječaju “Demokratizacija i ljudska prava”.

 

Udruga Zora
A. Schulteissa 19, ured br. 68, 40000 Čakovec  *   Tel/fax: (040) 395 344  *   www.udrugazora.hr
zora@udrugazora.hr  *   ŽR: HR 84 2340 0091 1160 2329 3 (PBZ)  *   OIB 68408303136aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content