Mladi iz cijelog Međimurja na zabavnoj školi nogometa u Malom Mihaljevcu

Već četvrtu godinu za redom Mali Mihaljevec domaćin je velikog broja mladih u projektu Otvorene zabavne škole nogometa. Dvjestotinjak djevojčica i dječaka u dobi od 4 do 12 godina iz 32 mjesta s područja cijelog Međimurja tako će imati priliku naučiti same osnove nogometa, uz prisustvo 12 educiranih trenera, 12 asistenata i 2 lidera koji će voditi ukupno 12 grupa.

Na taj će način djeca, kroz druženje i igru moći uživati u bavljenju sportskim aktivnostima, čime se naglasak stavlja na zdrav način života, koji je potrebno promovirati od malih nogu, a pritom ih se uči toleranciji i međusobnom uvažavanju.

Projekt Otvorene zabavne škole nogometa pokrenula je danska nevladina udruga CCPA – OFFS, a u Hrvatskoj se provodi od 2003. godine i od tada je obuhvatio veliki broj djece iz brojnih hrvatskih sredina koje su prepoznale njegovu važnost.

Međimurska županija uključila se u projekt 2006. godine s ciljem da se, kroz zabavnu igru i druženje, djeca iz svih dijelova Međimurja međusobno približe, a oni koji se istaknu te iskažu želju za daljnjim razvojem u nogometu, mogu se uključiti u rad brojnih klubova, pa tako i u dva međimurska ženska kluba iz Čakovca i Goričana.

Za kvalitetnu pripremu i organizaciju cijelog događanja pobrinuli su se u Udruzi mladih Mali Mihaljevec uz pomoć Udruge mladih iz Mihovljana i Šenkovca, zatim Udruga žena Mali Mihaljevec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mali Mihaljevec i Nogometni klub Mali Mihaljevec.

I Međimurska županija pokrovitelj projekta

Obzirom da se mladima u Međimurju pridaje posebna pozornost tijekom njihovog razvoja i obrazovanja, pokroviteljstvo nad projektom preuzeli su Međimurska županija, Grad Čakovec, Općina Sveti Juraj na Bregu, Općina Šenkovec, MO Mihovljan, Promming d.o.o. i Prima biro d.o.o. Djeca koja sudjeluju u projektu besplatno će i u trajno vlasništvo dobiti majicu, kapu, diplomu i narukvicu, a za sve je organiziran i svakodnevni obrok.

U sveukupno pet dana trajanja Otvorene škole nogometa, djeci su pripremljene zanimljive i raznovrsne igre koje će igrati svakog dana od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu od 16 do 19 sati. Dovoljno govori podatak kako će svaki trener sa pojedinom grupom prolaziti kroz 4 različite discipline, što znači da će se djeca za vrijeme trajanja škole nogometa zabavljati uz 48 različitih igara.

Također, najavljeno je sudjelovanje Policijske uprave međimurske i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec koje će kod nogometnog terena u Malom Mihaljevcu održati prigodne prezentacije.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content