Brezje nas povezuje

Nogometni klub Hajduk Brezje gostovao je u subotu na Dan državnosti s dvije ekipe kod Nogometnog kluba Sloga Brezje u Općini Sveta Nedelja nedaleko od Samobora. Slogaši su bili prošle godine u Međimurju pa su sada Hajdukovci gostovali kod njih.

Po vrućem i sparnom vremenu najprije su rukave zasukali predsjednici Mjesnih odbora domaćin Damir Prahin i iz našeg međimurskog Brezja Dragutin Ladić. Oni su u mjesnom parku posadili brezu kao simbol prijateljstva i povezanosti ovih naselja.

Na nogometnim susretima bilo je grmljavine i na nebu i na travnjaku. Najprije su susret odigrali veterani. Domaćin je bio favoriti jer u svojoj ligi su imali maksimalan učinak i to su opravdali u srazu s Hajdukom pobijedivši 6:2. Porazu naših nogometaša kumovale su i dvije ozljede pa su ubrzo Hajdukovci ostali bez zamjena.

Domaćin je prvo poluvrijeme poveo 3:0. Hajdukovci se vraćaju na 3:2, a treba istaknuti efektan drugi gol Tomice Posedija. Domaćin do kraja susreta daje još tri gola, a jedan od njih je bio pravi euro-gol s dvadesetak metara od prečke u gol.

Vrijeme je izdržalo za veterane, ali ne i za seniore. Nebo je pocrnilo, digao se snažan vjetar i padala je jaka kiša. No ni jedni ni drugi Brezovčani nisu bili zatečeni promjenom vremena, već su dali sve od sebe po svježem i kišovitom vremenu te mokrom i blatnjavom terenu.

Poveo je Hajduk 0:1, Sloga je poravnala na 1:1. U drugom dijelu Hajduk opet ima prednost 1:2. Pri kraju susreta kazneni udarac za domaćine kojeg ne koriste, a u kontri Hajduk daje gol i na kraju slavi 1:3.

Nakon druženja na nogometnom terenu susret je nastavljen u klupskim prostorijama. Domaćin je predvidio druženje pod šatorom s glazbom uživo i zajedničkim praćenjem susreta Hrvatske i Portugala, no loše vrijeme im je poremetilo planove. Valja spomenuti da su se uz živu glazbu pjevale i Nosi mi se bijela boja za hajdučki dio gostiju i Dinamo ja volim za domaćine, čega na žalost ima sve manje ili gotovo nema – tolerancija, snošljivost i sve ostalo što bi trebalo biti vezano uz sport i navijanje.

Brezovčani iz oba Brezja dobro su se zabavili, a od 21:00 sat počelo je žestoko navijanje za Hrvatsku na EURU. Nakon produžetaka jedno vrijeme je vladao muk jer malo tko je mogao vjerovati što je snašlo Vatrene. Žalosni zbog Vatrenih, ali radosni zbog lijepog zajedničkog druženja Brezovčani su se srdačno rastali s dogovorom – vidimo se dogodine u Brezju u Međimurju. Iz našeg međimurskog Brezja najljepše zahvaljuju svima u Brezju u Općini Sveta Nedelja na izuzetnoj gostoljubivosti i gostoprimstvu.

 

 

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content