Održana redovna skupština UŽ “BREZA” iz Brezja

Od 32 članice, skupštini je prisustvovalo 25 članica te predstavnici udruga koje djeluju u Općini Sv.Juraj na Bregu, načelnik Općine i predsjednik VMO Brezje. Kroz izvješća podnesena na skupštini:

Udruga djeluje kroz svoje kreativne radionice, sportske susrete i razne kampove.

Provedene kreativne radionice bile su: izrada domaćih kolača od dizanog tijesta, kugličarenje, ukrašavanje jaja platnenom tehnikom, izrada predmeta od žice i tkanine, radionica sakupljanja i pakovanja ljekovitog bilja (neven, gavez, lavanda, kamilica…), izrada krema za lice i ruke, balzama za usne, sapuna i paste za zube, recikliranje starog papira te izrađivanje ukrasnih vrećica od istog, izrada torbica od sijena i slame,razmjena sjemenja za vrt…

Organizatori smo kampa za djecu na engleskom jeziku koji se sastoji od kreativnih radionica i sportskog dijela – učenje igranja baseballa, također smo i organizatori turnira u stolnom tenisu za amatere, povodom svjetskog dana šećerne bolesti organiziramo mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za mještane Brezja. Rado se uključujemo u rad drugih udruga, organizacija i javnih događanja kao što je DAN NARCISA, MFSR žena, festival starijih osoba u Nedelišću, prigodni izložbeni sajmovi, manifestacija KAJ MEĐIMURCI DELAJO DOK NIKAJ NE DELAJO, FESTIVAL MEĐIMURSKIH SLASTICA i u druge zanimljive aktivnosti. U 2016.g.planirano uređenje trim staze sa postavom sprava za vježbanje. Na temelju uspješne 2015. godine, u novi ambiciozni plan za 2016.g ne sumnjamo. Uz malo dobre volje sve se može.

Fotografije: članice na skupštini i uspješno provedena razmjena sjemenja za vrt.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content