Održana izborna skupština KUU Zasadbreg

U dvorani Doma kulture u Zasadbregu Kulturno-umjetnička udruga Zasadbreg održala je redovnu izbornu godišnju skupštinu na kojoj je predsjednica Mirjana Korunić pročitala izvješće o radu u prošloj 2015. godini te plan za 2016. godinu. U izvješću je navela da je KUU-a Zasadbreg u 2015. godini imala ukupno 33  nastupa, 20 radnih akcija i izleta. Upravni odbor imao je 12 sastanaka. Tamburaška sekcija imala je ukupno 60  proba, folklorna  45 proba, a dječja folklorna sekcija 51 probu.

Navela je da su se članovi KUU-e 2015. godine družili ukupno 220  puta. U tim se brojkama kriju srdačna druženja uz nezaboravne nastupe kojima se članovi KUU-e izuzetno ponose. Posebno je izdvojila velike uspjehe njihove tamburaške, folklorne i dječje folklorne sekcije.Tako je tamburaška sekcija predstavljala Međimursku županiju na 22. susretima tamburaških sastava i orkestara u Dugom Selu, gdje su osvojili drugo mjesto u kategoriji koncertnih sastava, folklorna sekcija predstavljala je  županiju na 50.-tim Vinkovačkim jesenima, a dječja folklorna sekcija na dječjim Đakovačkim vezovima.

Predsjednica Mirjana Korunić u ime članova KUU-e izrazila zahvalu načelniku Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću i Vijeću mjesnog odbora na  financijskoj pomoći, suradnji i podršci, zahvalila se župniku Ivici Puškadija i udrugama s kojima su surađivali te mještanima Zasadbrega koji ih prate i podupiru rad KUU-e u cjelini.

Za 2016. godinu organizirali su fašnik u Zasadbregu te su sudjelovali na fašnicima u Markovcima u Sloveniji  i u Čakovcu. Pa nadalje sudjelovanje na snimanju emisije Lijepom našom u općini Sveti Juraj na Bregu, nastup na danima Općine, sudjelovanje na smotri koreografiranog folklora u Čakovcu, sudjelovanje na Smotri Međimurske popevke u Svetom Martinu na Muri,  sudjelovanje na Smotri tamburaških sastava i orkestara u Mačkovcu, sudjelovanje na Smotri izvornog folklora u Donjoj Dubravi, nastup na proštenju u Zasadbregu, sudjelovanje na Dječjem kampu u Pleškovcu, organiziranje priredbe Pozdrav jeseni, sudjelovanje na Smotri narodne nošnje u Žiškovcu, nastup na Božićnom sajmu u Pleškovcu, sudjelovanje na školskoj Božićnoj priredbi, sudjelovanje na polnočki u Zasadbregu, nastup na Božićnom koncertu u Pleškovcu, dječja folklorna sekcija predstavljat će Međimursku županiju na smotri folklora u Karlovcu, uređivanje i održavanje etno kutka, nastup na priredbama na koje budu pozvani te redovito održavanje proba svih sekcija.

Za predsjednicu udruge za iduće četiri godine izabrana je Mirjana Korunić kojoj je ovo već treći mandat. Tajničke poslove će i dalje voditi  Barbara Dunjko. Za članove Upravnog odbora izabrani su: Stanislav Mesarić, Stanka Rajh, Milivoj Tomšić, Dušanka Panić, Denis Korunić, Nikola Medlobi i Damir Babić.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content