Mještane Brezja uznemirile sirene, ‘zapalio’ se sportski dom

 

U večernjim satima u subotu, 7. studenog mještane Brezja uznemirile su vatrogasne sirene. Pretpostavka da je došlo do zapaljenja sportskog doma u Brezju jedan od mještana alarmira vatrogasce u dojavni centar 193.

Odmah pri dojavi operativni dežurni obavještava zapovjednika VZO Sveti Juraj na Bregu Miljenka Živka o nastalom događaju, a koji preko radio veze uzbunjiva dobrovoljna vatrogasna društva Brezje, Lopatinec, M. Mihaljevec, Vučetinec i Zasadbreg, a koji spadaju u VZO te JVP Čakovec. Dolaskom na mjesto događaja zapovjednik VZO raspoređuje vatrogasce koji su dolazili na ”požarište” te im izdaje konkretne zapovijedi.

Na kraju same vježbe izvršena je smotra vozila, opreme i vatrogasaca te su im se na kraju obratili predsjednik VZO Sv.Juraj na Bregu Damir Kovačić koji je između ostalog zahvalio načelniku općine na razumijevanju u financiranju društava i podršku koju im daje općina. Vatrogasce su još pozdravili načelnik općine Sv.Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović i njegov zamjenik Damir Novak koji su izrazili zadovoljstvo prikazanom vježbom i opremom kojom raspolažu društva u općini.

Veselje vatrogasaca je bilo veće kada su saznali da će kroz nekoliko dana VZO, odnosno DVD Vučetinec biti bogatiji za novo kombi vozilo, a ostala društva sa financijskim sredstvima civilne zaštite, a riječ je o pumpi 3 u 1 vrijednosti cca 23.000,00 kuna. Moramo spomenuti da sva nabavka opreme i vozila nije iz redovnih sredstava namijenjena za društva već iz dodatnih sredstava Općine.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content