Zrinskice oduševile u Jurju, u subotu veliki derbi s Kokom

U Svetom Jurju na Bregu u novoj školskoj dvorani odigran je prvi susret u kojemu je nastupao klub iz najvišeg rukometnog ranga. U školi i općini ugostili su seniorski i juniorski sastav ŽRK Zrinski Čakovec. Uoči susreta domaćin je zahvalio prigodnim poklonima trenerima Darinki Pavleković, Željku Goliku i Goranu Vuku te sucu Vladimiru Kramaru na dolasku, a u ime Zrinskog trener Golik je domaćinima poklonio rukometnu loptu.

Loptu su primili pobjednici Lino višebojca koji je nedavno održan u ovoj školi Anja Okreša i Jan Horvat. Treba pohvaliti izuzetnu podršku s tribina, osobito učenika koji su bubnjevima davali pravu navijačku podršku i jednoj i drugoj ekipi. Najbučnija podrška išli je vratarki senoirski Ani Vuić koja je učenica osmog razreda ove škole.

Susret je prošao u revijalnom tonu s nizom lijepih akcija i pogodaka. Seniorke su na poluvremenu vodile 19:14 i na kraju pobijedile 33:25. Susret je dobro poslužio Zrinskicama kao priprema za subotnji lokalni okršaj s Kokom. Nakon susreta domaćin je počastio Zrinskice, a trener Golik i načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović zadržali su se u razgovoru oko pokretanja rukometa u ovom kraju.

ŽRK Zrinski seniorke – ŽRK Zrinski juniorke 33:25 (19:14)
Dvorana u Svetom Jurju na Bregu, gledatelja 200.
Sudac Vladimir Kramar.
Zrinski seniorke: Ivačić, S. Posavec 3, P. Posavec 4, Resman 5, Balić 1, Gavrić 7, Lupić 7, Maljak 3, Horvat 1, Senčar 2, Pucko. Treneri: Željko Golik, Goran Vuk.
Zrinski juniorke: Kozjak, Androić, Blagus 2, Polak 1, Glad 8, Bogdan 2, Vuić, Ladić 5, Benčik 3, Pajić 4.

Trener Željko Golik je nakon susreta rekao: ‘Kada su se malo slegli dojmovi zahvaljujem školi i općini Sveti Juraj na Bregu na organizaciji našeg susreta i promociju ženskog rukometa na području Međimurja, a pogotovo u ovoj školi.  Radujemo se novom susretu. U klubu ću povući poteze da ne ostane samo na tome, nego da se u ovoj školi nastavi s rukometom i dalje.’

Tijekom susreta gledateljima su podijeljene pozivnice za subotnji lokalni okršaj s Kokom o čemu Golik dodaje: ‘U subotu 31. listopada s početkom u 19.00 sati u dvorani Graditeljske škole će se odigrati jako zanimljiva utakmica prve Hrvatske rukometne lige za žene. Igra se lokalni derbi sada susjeda na tablici između ŽRK Zrinski Čakovec i ŽRK Koka Varaždin.

To je bez obzira na plasman ekipa uvijek utakmica koja izaziva veliki interes pa tako očekujemo da će biti i sada. Zrinski je protiv susjeda uvijek pokazao izuzetnu želju i volju za pobjedom i uvijek su te utakmice bile visokih tenzija.’

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content