Šahom u Svetom Jurju na Bregu obilježili dan HOO-a

U četvrtak 10. rujna obilježava se Dan Hrvatskog olimpijskog odbora. Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja HOO-a i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, limpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica kao “zastava  prijateljstva“.

Ovoj akciji priključili su se i učenici 8. b razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Dio sata razrednog odjela bio je posvećen šahu. Veseli što se većina učenika vrlo dobro snalazi za crno – bijelim poljima pa je učionica brzo bila pretvorena u šahovsko borilište.

I oni koji se ne snalaze najbolje u ovoj igri pozorno su pratili tko će pobijediti od prijatelja u razredu. Sat je bio prekratak, neki mečevi nisu dovršeni pa će se ovaj sat morati ponoviti razrednim šahovskim turnirom

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content