Najvuzmenke: Prekopa, Zasadbreg i Mihovljan

Vrijeme u subotu baš i nije išlo na ruku graditeljima vuzmenki, ali oni najhrabriji su ih, unatoč najavama kiše, napravili i zapalili. Upravo takve obišla je i naša ekipa novinara i ocjenjivača u sastavu Velimir Kelkedi, Ivica Jurgec i Dražen Kovač, i odabrala najljepše. Najviše bodova dobile su ekološki čiste i starinski napravljene. Zato je prvo mjesto osvojila vuzmenka mladih graditelja iz Prekope, drugo mjesto Udruge mladih iz Zasadbrega i treće mjesto ekipi od 7 do 77 godina u Ulici Marka Kovača u Mihovljanu. 

Najbolji će dobiti i tradicionalne nagrade, koje od srijede (8. travnja) mogu preuzeti u Uredništvu Lista “MEĐIMURJE” U Čakovcu, Ulica zrinsko-frankopanska 10. Za drugo mjesto nagrada je 5 kilograma kobasica i 5 litara vina, a za treće 100 jaja i 5 litara vina.

Za prvo mjesto nagrada je bila velika šunka i 5 litara vina, koju je naša ocjenjivačka ekipa već uručila u Prekopi u subotu prije paljenja najvuzmenke.
A evo sada i pojedinost o gradnji najzanimljivijih vuzmenki.

MIHOVLJAN
Po drugi puta u našem natječaju sudjelovala je vuzmenka u Mihovljanu, u Ulici Marka Kovača (na izlazu iz mjesta prema Novom Selu Rok), visoka oko 11 metara. U podizanju je sudjelovala mladenačka ekipa u sastavu Matteo Grubešić, Marko i Goran Kolac, Mihael, Luka i Kristijan Gunc, Andrija Vaser, Nikola Trstenjak, Filip Rašperger i Jurica Golub. Petnaest prikolica materijala su dovezli Vjekoslav Kolac i Vlado Gunc, koji je i “orkestrirao” cijelu akciju.
ŠTRUKOVEC
Vuzmenka u Štrukovcu, u Dolnjem kraju, nije bila osobito visoka, ali u bazi široka oko 9 metara. Podigla ju je ekipa koju je predvodio Robert Vrtarić, a činili ju Željko Šardi, Petar Šardi, Rikardo Vrtarić, Lovro Hrženjak, Sandi Zadravec i Željko Mesarić.

ZASADBREG
Na polju Markovčina, sjeverno od Zasadbrega, jednu lijepu vuzmenku podigla je Udruga mladih Zasadbreg. Ekipa je bila brojna i dobro organizirana, to se vidjelo na građevini od dvanaestak metra visine, ali i široke osnove. Graditelji su bili Nikola Šimunković, Karlo Perhoč, Ana Bakač, Lucia Šajnović, Lea Perhoč, Matija Perhoč, Danijel Korunić, Dajana Tuksar, Nikola Marodi, Mario Grabar, Mario Novak, Luka Korošić, Miroslav Lisjak, Martina Srnec, Josip Sabolčec, Mateja Srnec, Dino Šela, Denis Korunić, Melani Ratajec, Marija Perko, Tatjana Šimunković, Milan Novak, Bruno Perhoč, Damjan Vugrinec, Nikola Medlobi, Kruno Perhoč, Nikola Hatlak, Helena Hatlak, Robi Šela i Krešo Zadravec.

 


 

PREKOPA
Prekopa ima tradiciju u gradnji, ali ovaj puta se javila najvećim dijelom nova ekipa mladih, koji su svoju vuzmenkupodigli na novom mjestu, u polju zvanom Baračka, zapadno od mjesta. Prvo, pa muško, slobodno se kaže – vuzmenka je bila visoka 14 metara, ali i masivna, široke osnove. Podigla ju je brojna, a po još nekim detaljima vidljivo da dobro organizirana ekipa. Činili su ju Dalibor Škvorc, Mario Škvorc, Mihael Košak, Siniša Moharić, David Mikulek, Alen Novinščak, Luka Novinščak, Mario Kovačić, Dalibor Pufek, Mihael Medved, Patrik Tomašić, Tamara Golub, Maja Golub, Saša Golub, Jerko Petran, Boris Tomašić, Denis Klobučarić, Tihomir Karlovčec, Denis Pufek, Saša Pufek, Stanko Košak, Emanuel Škvorc, Dragutin Škvorc, Stanko Škvorc i Stjepan Golub.
TOTOVEC
Lijepu vuzmenku podigli su i u Totovcu. Nije bila osobito velika, ali je vrijedna zato što se gotovo cijelo mjesto uključilo u akciju s napomenom „glavno da se nešto događa“. Akciju gradnje, ali i pripreme druženja za bdijenja predvodio je DVD Totovec, a podržali ju Udruga žena “Totovčice” i Odbojkaški klub Totovec, a sudjelovalo pedesetak domaćinstava, oko 150 ljudi. Obećali su da će iduće godine biti bolje.
Na kraju napomena: ove godine bilo je nekoliko vuzmenki u više mjesta čiji su graditelji, valjda u utrci s vremenom, samo nagurali granje, kukuruzovinu i drugi materijal na hrpu, ali takve komisija nije uzimala u obzir.
Hvala na suradnji i do viđenja 2016. Godine.

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content