U Pleškovcu održano druženje članova SDP-a

Danas se, 25. listopada, u sportskoj dvorani Osnovne škole “I.G.Kovačić” Pleškovec u općini Sveti Juraj na Bregu od 12 sati održavao malonogometni turnir članova SDP-a iz pet Izbornih jedinica, a oko 13 je sati veselo društvo SDP-ovaca pod šatorom ispred dvorane posjetio i premijer Zoran Milanović u društvu delegacije ministara, sabornih zastupnika i koordinatora pojedinih Izbornih jedinica.

U nedavno otvorenoj sportskoj dvorani u Pleškovcu predstavnici su III. Izborne jedinice SDP-a danas na malonogometnom susretu ugostili predstavnike I., IV., V. i VI. jedinice pa po sistemu “svaki sa svakim” sve do 16 sati odmjeravaju sportsku kondiciju. Po dovršenju turnira, uz podjelu simboličnih nagrada, bit će proglašenje nogometno najspremnije Izborne jedinice SDP-a.

U isto se vrijeme, uz nastup sastava Dobre vibracije, pod šatorom pred dvoranom odvijalo druženje članova Županijske organizacije SDP-a Međimurske županije kojem su se priključili članovi ove stranke iz čitavog Međimurja.

Druženju su se uz piće i jela s roštilja pridružili i podpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec, bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić, ministar rada Mirando Mrsić, predsjednik SDP-a Grada Zagreba Davor Bernardić, saborski zastupnik SDP-a Mario Habek, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved, bivši međimurski župan Ivica Perhoč te mnogi drugi članovi i simpatizeri SDP-a.

Oko 13 sati u Pleškovec je stigao i premijer i aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji se, nakon odmora uz piće, svojim SDP-ovcim pod šatorom obratio riječima ohrabrenja.

Između ostalog, Milanović je rekao kako će stranka sljedećih godinu dana uz mnogo “srca i pameti” nastaviti raditi najbolje što može. “Namjere su nam iskrene i nedamo se zastrašiti! Straha nema jer smo čisti, radimo po zakonu i tako ćemo nastaviti raditi.” Povezavši događanja u dvorani sa nastojanjima SDP-a, Milanović je izjavio kako postoji “optimizam i vjera u pobjedu”, te nastavio: “Svaka utakmica je važna. Igramo, ali se ne poigravamo Hrvatskom. Budućnost počinje sada. Ona je već počela. Mnogima to nije jasno.”.

Vezano uz nadolazeće predsjedničke izbore Milanović smatra kako oni imaju simboličnu vrijednost za Hrvatsku te kako država na toj poziciji treba “ozbiljnu i uravnoteženu osobu”. “Imamo takvu! Razumijemo se…” – izjavio je premijer.

“Sve se očekuje od hrvatske Vlade. Hrvatska je mala i previše centralizirana zemlja. Potrebno je dati više snage, daha i mišića upravo tamo gdje se stvari događaju. Svim je potrebno dati istu šansu. Iza nas je teških 25 godina i neki se krajevi Hrvatske još nisu oporavili. Zato nam treba puno razuma, strpljenja i odlučnosti. Bit ću odlučan, ako treba i grub – na ljudski način. Jer s nekima drugačije neide.” – završio je Milanović svoje obraćanje SDP-ovcima pod šatorom koji su prije toga svog predsjednika dočekali glasnim pljeskom i skandiranjem “Zoki! Zoki!”

preneseno s: www.mnovine.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content