POZIV na radionicu za izradu Studije razvojnih potreba i inicijativa na području LAG-a Međimurski doli i bregi

Lokalna razvojna strategija LAG-a Međimurski doli i bregi 2013.-2014. temeljni je dokument strateškog planiranja razvoja područja koje obuhvaća osam jedinica lokalne samouprave: Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnicu, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova. Dokumentom je izrađen plan održivog i ujednačenog razvoja cjelokupnog područja na kojem djeluje LAG Međimurski doli i bregi.

Kako bi se pristupilo izradi nove Studije razvojnih potreba i razvojnih inicijativa na području LAG-a Međimurski doli i bregi koja će se rukovoditi s 11. tematskih ciljeva EU 2020 i prioritetima za razdoblje 2014.-2020., a pomoću koje će se LAG moći prijaviti na natječaje po mjerama Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020 s ciljem osiguravanja daljnjih EU sredstva za funkcioniranje potrebno je održati radionice sa svim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata na području LAG-a.

Radionice će se održati u svakoj od osam općina zasebno, članici LAG-a na kojoj će biti prisutni članovi LAG-a s tog područja, nositelji svih dosad prijavljenih ideja i projektnih prijedloga, zatim potencijalni investitori bez obzira da li su članovi LAG-a ili ne i Općina sa specifikacijom svojih razvojnih, javnih projekata. Nakon održavanja radionica uslijediti će period prikupljanja projektnih ideja i prijedloga, te konzultacije sa podnositeljima u slučaju bilo kakvih nejasnoća za prijavu.

Prva radionica će se održati u srijedu, 22. listopada na području općine Sveti Juraj na Bregu u 18 sati u Domu mladeži u Lopatincu.

Program radionice:

  1. Pozdravna i uvodna riječ
  2. Predstavljanje LAG-a Međimurski doli i bregi
  3. Mjere Programa ruralnog razvoja 2014.-2020., skraćeni prikaz i opis mjera (Prezentacija tvrtke Bercon d.o.o.)
  4. Kako pripremiti razvojni projekt za sufinanciranje iz domaćih i EU fondova? (Prezentacija tvrtke Bercon d.o.o.)
  5. Predstavljanje prijavnog obrasca za prijedlog projektnih ideja za Studiju razvojnih potreba i razvojnih inicijativa na području LAG-a
  6. Definiranje razvojnih problema i potreba u Općini Sveti Juraj na Bregu
  7. Rasprava i konzultacije

Molimo Vas da se odazovete navedenoj radionici kako bi proces izrade Studije razvojnih potreba i razvojnih inicijativa na području LAG-a Međimurski doli i bregi bio što kvalitetniji i obuhvatio sve razvojne potencijale na području LAG-a.

Očekujemo Vaš dolazak.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content