SDP Međimurja u šumi Zelenbor obilježio Dan antifašističke borbe

Povodom 22. lipnja, Dana antifašističke borbe međimurski SDP-ovci su u šumi Zelenbor u Brezju, položili vijenac i zapalili svijeću podno spomenicima tamošnjim antifašističkim borcima. Vijenac su položili i članovi Udruge Josip Broz Tito.
Spomenik je postavljen u prošlom stoljeću, a posljednjih 25 godina bio je pomalo zaboravljen. Kako je tom prigodom rekao predsjednik ŽO SDP-a Međimurske županije Mladen Novak, stranka nikad nije zaboravila našu antifašističku prošlost, te je uvijek naglašavala značaj partizanske borbe u Drugom svjetskom ratu za suvremenu Hrvatsku.

– Tijekom 90-tih godina kad je bilo čak i opasno obilježavati događaje i praznike vezane uz partizanski pokret i antifašističku borbu, mi u SDP-u, pogotovo međimurskom to smo predano i s ponosom činili, znajući da upravo hrvatskim antifašistima moramo biti zahvalni što je Međimurje sastavni dio Hrvatske.
Mnogo je Međimuraca tijekom Drugog svjetskog rata otišlo na Kalnik, te tako pokazali da nismo dio nikakve Mađarske, već da smo Hrvati i da želimo živjeti sa ostatkom hrvatskog naroda – rekao je među ostalim Mladen Novak.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content