U Sv. Mariji i Sv. Jurju na Bregu održana obuka za slučaj katastrofe

U ponedeljak, 16. lipnja 2014. godine u prostorima općine Sveti Juraj na Bregu u Pleškovcu održano je osposobljavanja Stožera zaštite i spašavanja i Vatrogasnog zapovjedništva općina Sveti Juraj na Bregu, Gornji Mihaljevec, Selnica i Štrigova.

Idućeg dana, 17. lipnja u prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Marija održano je osposobljavanja Stožera zaštite i spašavanja i Vatrogasnog zapovjedništva općina Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba. Cilj osposobljavanja je bio upoznati članove stožera i zapovjedništva sa njihovim obvezama i odgovornostima u sustavu zaštite i spašavanja te ih osposobiti za djelovanje u sustavu zaštite i spašavanja, katastrofama i velikim nesrećama.

Osposobljavanje je provedeno temeljem Programa osposobljavanja kojeg je donio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje sa slijedećim temama: Sustav zaštite i spašavanja, Obveze i zadaće lokalne zajednice i odgovornih osoba u zaštiti i spašavanju, Stožerno upravljanje u kriznim događajima,  Odnosi s javnošću, medijima, Studija slučaja: prevrtanje cisterne s gorivom (osposobljavanje u Pleškovcu) i opasnost od rušenja nasipa HE Dubrava (osposobljavanje u Svetoj Mariji) i Simulacijska vježba – Prometna nesreća cisterne s ukapljenim naftnim plinom.

Teme su prezentirali pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ladislav Söke i voditelj Odjela preventivnih i planskih poslova Ferid Kašmo.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content