Biciklom do Lourdesa – Mario Horvat

Mario Horvat iz Malog Mihaljevca, član Udruge dragovoljaca i veterana Međimurske županije, ogranka Sveti Juraj na Bregu, uključio se dana 08. svibnja u 22. Hodočašće vojske i policije u Lourdes, na način da put od Svetog Jurja na Bregu do Lourdesa (cca. 1880 kilometara) prođe biciklom. Na dalek put odlučio se da se zahvali Bogu i nebeskoj Majci Mariji što se živ i zdrav vratio iz Domovinskog rata.

Nakon provedenih osam i pol dana na putu, Mario je biciklom u petak 16. svibnja u 11:00 sati stigao u Lourdes. U nedjelju se s pratnjom uputio natrag u Hrvatsku. Prigodom povratka u domovinu u ponedjeljak 19. svibnja u 18:00 sati organiziran je doček ispred općinske zgrade u Pleškovcu, nakon čega je u 19:00 sati uslijedila Sveta misa zahvalnica u župnoj crkvi Svetog Jurja na Bregu. Nakon mise, u općinskoj zgradi, organiziran je domjenak za sve sponzore i članove obitelji Maria Horvata.

Iskrene čestitke Mariu na ovom jedinstvenom podvigu!



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content