Ivo Josipović u Čakovcu: Međimurska administracija ogledni primjer

U izjavi za za javnost naglasio je ekspeditivnost u izdavanju građevinskih dozvola, uz ekspresno uvođenje e-dozvole ili pak racionalnost u poslovanju čakovečke bolnice.

U radnom posjetu Međimurju boravi danas predsjednik RH Ivo Josipović. Na početku posjeta održan je sastanak s međimurskim županom Matijom Posavcem. Predsjednik Josipović kazao je u izjavi za javnost kako je Međimurska županija u mnogočemu ogledni primjer za ostatak Hrvatske, naglasivši posebice ekspeditivnost u izdavanju građevinskih dozvola, uz ekspresno uvođenje e-dozvole ili pak racionalnost u poslovanju čakovečke bolnice. Dodao je također da nije pravedno da Međimurska županija mora „kompenzirati“ MORH-u preuzete vojne objekte, dok se istovremeno u ostatku zemlje oni daruju lokalnoj samoupravi, te je poručio da će se zauzeti kod Vlade RH da se obveza koju ima Županija prema Ministarstvu obrane po tom pitanju „stornira“. Župan Posavec predsjedniku je govorio o nastojanjima Međimurske županije da se riješe sva otvorena pitanja i projekti koji su vezani uz Vladu RH, odnosno poboljšanju gospodarske situacije u Međimurju prvenstveno privlačenja novih investitora koji sve više pokazuju interes za nova ulaganja u naš kraj kako bi se podigla zaposlenost- Posjet Ive Josipovića Međimurskoj županiji nastavljen je u Murskom Središću gdje će popiti i kavu sa građanima, ali i upoznat s problemima koji se u državnoj administraciji susreću u tom gradu, a to je u ovom slučaju prvenstveno – prometno pitanje. Potom će obići OŠ u Pribislavcu čija bi gradnja trebala krenuti krajem ove godine, a na kraju službenog posjeta našem kraju put ga vodi i u Prelog, gdje će obići poduzeće „Šestan-Busch“. Predsjednik ostaje i nakon toga u Međimurju, jer slijedi drugi opušteniji dio boravka. U sklop toga ručati će u sve renomiranijem međimurskom restoranu Kneja u Malom Mihaljevcu.

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content