Obavijest za poljoprivredne proizvođače

SAVJETODAVNA SLUŽBA
PODRUŽNICA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE
ZRINSKO-FRANKOPANSKA  9/III
40000 ČAKOVEC

U Čakovcu,12.3.2014.

OBAVIJEST

Poštovani.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 1. ožujka 2014.započela je sa zaprimanjem zahtjeva poljoprivrednika za izravna plaćanja za 2014. godinu. Zahtjev se popunjava elektronski, pomoću internetske aplikacije AGRONET, a podnosi se „papirnato“, osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju do 15. svibnja 2014.

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače s područja vaše općine da pomoć u popunjavanju Jedinstvenog zahtjeva mogu dobiti kod službenika Savjetodavne službe, Podružnica Međimurske županije,  Zrinsko-Frankopanska  9/III Čakovec ( zgrada bivšeg Metalca).

Za pomoć pri popunjavanju možete se obratiti službenicima:

Marijan Čižmešija, dipl.ing.agr.  telefon  373-372

Valerija Čižmak, dipl.ing.agr. telefon 373-375

Ljiljana Kocen, dipl.ing.agr. telefon 373-378

Suzana Pajić, dipl.ing.agr. telefon 373-370

Mirjana Bengeri, dipl.ing.agr. telefon 373-371

Novost ove godine je da se poljoprivrednicima ne dodjeljuju nova prava na plaćanja, već koriste prava koja su im dodijeljena prošle godine, ako to žele. Stoga je važno da na zahtjevu za 2014. godinu prijave korištenje prava na plaćanja. Poljoprivrednici koji su imali promjenu posjeda, odnosno ako su smanjili ili povećali površinu zemljišta koje obrađuju,  imaju mogućnost prijenosa tih prava do 2. travnja ,  kako bi i za to zemljište mogli zatražiti izravna plaćanja.

Molimo sve poljoprivrednike da prije potpisivanja i podnošenja zahtjeva pažljivo pročitaju zahtjev te ga pravovremeno podnesu Agenciji za plaćanja, od 1. ožujka do 15. svibnja ove godine.  Iznimno za stočare, zahtjev za krave dojilje i mliječne krave podnosi se od 1. travnja do 15. svibnja, a za ovce i koze od 3. ožujka do 30. travnja 2014. godine.

Rukovoditelj podružnice

Marijan Čižmešija, dipl.ing.agr.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content