Almi Pongrac prvo mjesto na natjecanju Engleski u akciji

Almi Pongrac prvo mjesto na natjecanju Engleski u akciji

Već treću godinu zaredom Udruga za multimedijsko promicanje nastave (UMNA) sa sjedištem u Zagrebu organizira natjecanje „Engleski u akciji“ za učenike osnovnih i srednjih škola. Cilj natjecanja je promicati interes mladih za vježbanje i korištenje engleskog jezika. Naglasak je stavljen na upotrebu jezika, a ne na teoriju.

Sastoji se od tri kategorije: Izazov sricanja (Spelling bee), Uvjerljivo govorenje (Persuasive speaking) i Dramski izazov (Drama challenge). Članovi povjerenstava su međunarodni i domaći stručnjaci iz engleskog jezika, retorike, debate te dramske umjetnosti.

Ove godine su na natjecanju prvi put sudjelovali učenici  Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu i ostvarili odlične rezultate. Učenica Alma Pongrac (mentorica Ivana Varga) nastupila je u kategoriji Uvjerljivo govorenje i sa svojim odličnim govorom na temu „Are previous generations wiser than yours?“ osvojila 1. mjesto.

U kategoriji Izazov sricanja sudjelovali su učenici Patrik Mihalić (6. mjesto) i Ana Pintarić (13. mjesto). Mentorica im je Ivana Varga. Ukupno je sudjelovao 41 učenik iz svih dijelova Hrvatske. Čestitke svima!



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content