Karlo Maček najbolji fizičar

Kao što smo najavljivali u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu održano je Županijsko natjecanje iz fizike koje je okupilo 23 najbolja osnovnoškolca Međimurja. U prigodnom programu učenici škole domaćina pokušali su barem malo opustiti natjecatelje i razbiti im tremu. Samo natjecanje otvorio je načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.

U pet problemskih zadataka i dva pokusa najbolje se snašao Karlo Maček koji je izgleda iskoristio prednost domaćeg terena jer je on učenik OŠ Sveti Juraj na Bregu. Karlo je sakupio 64 boda što je 85.3 % riješenosti postavljenih zadataka. Mentor mu je Mario Pinc.

Među pet najboljih učenika ovog natjecanja dalje su redom Josip Nino Pleh (OŠ Nedelišće, Milan Đurić), Nina Dobša (II. osnovna škola Čakovec, Radmila Bašić), Miho Hren (OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Mario Pinc) i Lovro Jelenić (OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Kristijan Jabuka Smiljanić). U povjerenstvu natjecanja bili su Radmila Bašić, Gordana Piskač Kocijan, Goran Pleh, Mario Pinc i Milan Đurić. Kompletne rezultate možete pogledati ovdje.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 

 

Scroll to Top Skip to content