Mnoga priznanja Udruzi „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu

Dana 19. veljače 2014. godine u Nacionalnom gimnastičkom centru „Aton“ u Nedelišću održana je godišnja skupština Međimurskog saveza sportske rekreacije. Nakon izvještajnog i izbornog djela skupštine, uslijedio je drugi svečaniji dio skupštine kada je održana svečana podjela priznanja i pohvala udrugama i društvima za postignute rezultate.

Tom prilikom Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu primila je više priznanja. Primljeno je Priznanje Međimurskog saveza sportske rekreacije za uspješnu organizaciju i provedbu 6. Međimurskog festivala sportske rekreacije na selu. Nakon toga je  Međimurski savez sportske rekreacije Udruzi dodijelio zlatnu Plaketu za dugogodišnji uspješan rad u provedbi sportsko rekreacijskog programa „Sport za sve“.  Najveće priznanje koje je Udruga primila je Priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora HSSR „Sport za sve“ za provedbu i organizaciju sportsko-rekreacijskih natjecanja i aktivnosti „Sport za sve“ na lokalnoj razini u 2013. godini. Tim priznanjem se dokazuje da su dugogodišnji rad Udruge i postignuti značajni rezultati na razvoju i unapređenju sportske rekreacije primijećeni, prepoznati i priznati i na državnoj razini.

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu osnovana je 06.05.2006 godine. Iz godine u godinu Udruga ima sve više članova, pa tako danas broji ukupno 60 aktivnih članova. Od samog osnutka Udruga se zalaže za promicanje rekreativnog sporta u svakodnevnom životu i unapređenju zdravlja i rekreacije u Općini Sveti Juraj na Bregu. Udruga provodi čitavi niz sportsko – rekreativno – zabavnih aktivnosti od čega izdvajamo samo najznačajnije: Svake godine nakon novogodišnjih aktivnosti već tradicionalno članovi Udruge rekreaciju započinju sa sudjelovanjem u Vincekovim pohodima u organizaciji PD Bundek (ove godine je sudjelovalo rekordnih 33-oje članova). Veljača je vrijeme maškarada i maškara. Udruga je do sada zapaženo sudjelovala na više maškarada i to u Đakovu, Ptuju, Samoboru, Čakovcu, Ivancu, Zasadbregu i Podturnu. Zapaženi nastup Udruga je imala i na maškaradi u Dubrovniku. U Đakovu 2013. godine maska „Svetojurovske gejše i samuraji“ osvojila je 1. mjesto na maškaradi „Đakovački bušari“, a 2012. godine osvojeno je 1. mjesto na svjetovnoj maškaradi u Čakovcu.

Članovi udruge redovito sudjeluju na mnogim turnirima i natjecanjima (stolni tenis, liga Globetka, polumaratoni, orijentacijsko trčanje, odbojka na pijesku,…). Dolaskom ljepšeg vremena članovi Udruge se odazivaju na sudjelovanje u biciklističkim utrkama i manifestacijama od čega je najznačajnije sudjelovanje na BIMEP-u. Od organizatora BIMEP-a od prošle godine je uspješno izborena kontrolna točka i u Svetom Jurju na Bregu.

Svake godine članovi udruge masovno sudjeluju u utrci grada Čakovca pod motom „zazelenimo Čakovec“ kojom prilikom su ostvareni zapaženi nastupi u ženskim kategorijama, a Udruga redovito dobiva pehare i priznanja za najbrojniju ekipu.

Već šestu godinu zaredom Udruga je bila domaćin i organizator Međimurskog festivala sportske rekreacije na selu. Na festivalu osim organizacije, članovi Udruge i kao takmičari ostvaruju zapažene nastupe i plasiraju se na državna natjecanja. Ove godine 14. lipnja Udruga je organizator 7. Međimurskog festivala.

U proljetnom kao i u jesenskom periodu organiziraju se izleti za članove. Prošle godine članovi su planinarili na Sljeme, zatim na Roglu, a također je posjećen Advent u Klagenfurtu. Ranijih godina organizirani su izleti na Risnjak, Zeleni Vir, Papuk, Kalnik, Samoborsko gorje, zatim su posjećena Plitvička jezera, organiziran je bio i rafting po Dravi, te česti izleti na Ivanščicu.

Članovi Udruge redovito se odazivaju na različite humanitarne utrke i manifestacije, te  nastoje i novčanim sredstvima pomoći kada je to potrebno. Pojedini članovi su istaknuti kulinarski stručnjaci pa se Udruga odaziva i na natjecanja takvog (npr. „Frkanovski tejerček“). U razdoblju godišnjih odmora organiziraju se različite društvene i obiteljske igre (odbojka na pijesku, badminton, paintball, bela,…).

Članice Udruge redovito sudjeluju na Konferenciji Sportske rekreacije danas za bolje sutra koja kao i na mnogim drugim edukativnim susretima sa različitim temama koje se tiču zdravlja i rekreacije.

Uz sve navedeno, svaki se tjedan u dva navrata održava rekreativno vježbanje za žene u trajanju od jednog sata. Za djecu se povremeno organizira i tzv. „dječji fitness“. Već drugu godinu zaredom svake srijede se organiziraju noćna pješačenje ulicama općine („Noćni šetači“). Članice Udruge također redovito sudjeluju u ožujskim susretima žena koji se do sada održavao u Rovinju, gdje su u disciplini orijentacijskog trčanja ostvarivale značajnije rezultate. Također sudjeluju i u natjecanju prigodnih plesnih točaka ovisno o zadanoj tematici.

Završetak uspješne rekreativne i sportske godine članovi Udruge proslave tradicionalnim novogodišnjim pohodom na Ivanščicu, u 2014. godinu članovi Udruge su „utrčali“ sudjelovanjem na Novogodišnjoj utrci grada Varaždina koja je započela točno u ponoć.

Ovo je samo sažetak sportskih aktivnosti i manifestacija koje provodi Udruga. Treba naglasiti da je članovima Udruge na prvom mjestu druženje, dobra zabava i rekreacija. Postignuta pobjednička mjesta su bitna, ali se nalaze u drugom planu.

Udruga je vrlo aktivna, još uvijek je vrlo mlada i pretpostavlja se da će svake godine brojčano rasti. Jedan od motiva daljnjeg rada i djelovanja Udruge su i gore nabrojana i svakako zaslužena primljena priznanja. (BP)

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content