Zasadbreg: Za opremu vatrogasaca (civilne zaštite) 19.600,00 kuna

U  Zasadbregu je nedavno održana sjednica predsjedništva i zapovjedništva VZO  Sveti Juraj na Bregu u koje spadaju Dobrovoljna vatrogasna društva Brezje,  Lopatinec, Mali Mihaljevec, Vučetinec i Zasadbreg. Na istoj su između ostalog  dogovoreni datumi održavanja godišnjih skupština, DVD Vučetinec kao  domaćin za obuku vatrogasca itd. Istog dana je izvršeno i bodovanje od strane  predsjednika VZO Živko Miljenka i tajnika VZMŽ Dragutina Trupković.

Najviše bodova je skupilo društvo DVD-a Zasadbreg  (2116) i zatim redom: DVD Mali Mihaljevec, DVD Lopatinec, DVD Vučetinec i DVD  Brezje. Ova je specifična općina i razlika u bodovima je vrlo mala, i mogli  bismo reći svi su tu negdje, a zajedno su skupili 7299 bodova.

Općina brine za vatrogasce

Kako je već prije  rečeno da su specifični, tako bi trebalo spomenuti da su jedni od rijetkih  kojima općina podmiruje sva potraživanja, a ponekad i više od toga. Načelnik  Općine Sv.Juraj na Bregu je za opremu civilne zaštite stavio na raspolaganje 19.600,00 kuna, što je raspoređeno u ovih 5 DVD-a koji najviše brinu za  sigurnost i preventivu mještana. Tako je kupljena razna potrebna oprema od  ljestva, potopnih pumpi, cijevi do običnih lopata i dr. Valja napomenuti da je  ovo dodatak na prošlogodišnji iznos koji je također potrošen na vrlo bitnu  opremu vatrogasaca

Predsjednik VZO Damir  Kovačić zahvalio se Načelniku općine Anđelku  Nagrajsaloviću na razumijevanju i spoznaji da su vatrogasci ti koji su snaga  općine za ne daj Bože bilo kakvih nesreća. Također je spomenuto da općina i  dalje koristi JVP kao središnju postrojbu i nadalje su u sporazumu s njima jer  je suradnja na vrlo visokom i profesionalnom nivou.

preneseno s: http://www.vatrogasci-medjimurja.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content