Općinskog načelnika Povjerenstvo kaznilo s 4000 kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je načelnika međimurske općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića (SDP) s 4000 kuna, za koliko će mu se uskratiti isplata plaća. Prekršio je članak Zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji propisuje da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora tvrtki, a ne smiju ni na koji drugi način sudjelovati u upravljanju poslovnim subjektima.

Istraživalo se je li Nagrajsalović bio član uprave u tvrtkama Gradnet i MIPS. Iz Gradneta je u međuvremenu istupio, a naloženo mu je da izađe i iz uprave druge tvrtke, ističe se u odgovoru koji je Večernji list dobio od Povjerenstva. Načelnik se na traženje Povjerenstva očitovao o sumnjama u sukob interesa, naglasivši da nije ostvarivao prihode u tim dvjema tvrtkama od 2009. godine, kad je prvi put izabran za načelnika. Nakon posljednjih lokalnih izbora odlučio se za profesionalno obavljanje dužnosti načelnika.

preneseno s: www.vecernji.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content