“Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka?“

“Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših.”

Ovim riječima Siniše Glavaševića OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu obilježila je Dan sjećanja na Vukovar, grad – simbol hrvatske slobode. Žrtva tog hrabrog i ponosnog grada ne smije se zaboraviti i svim sudionicima obrane treba primjereno i dostojanstveno odati počast.

Dana 12. studenog 2013. misli su bile u Vukovaru. Program u čast sjećanja na grad heroj otvorili su učenici šestih razreda pjesmom Hallelujah. Glavaševićevu Priču o gradu čuli su u odličnoj interpretaciji bivšeg učenika škole, Ivana Modrića.

O teškim borbama, danima obrane grada, predaje, pada u ruke neprijatelja i životu u logoru govorio je poseban gost, hrvatski branitelj, gospodin Dragutin Špac. Učenici su sa zanimanjem slušali dirljive priče o stvarnim događajima i ljudima. Gospodin Špac svjedočio je o najtežim danima te ratne 1991., o hrabrim suborcima koji su riskirali živote jedni za druge i za domovinu, o vjeri i nadi, te preživljavanju u srpskim koncentracijskim logorima. Svaka njegova riječ oslobođena je mržnje i osvete u kojoj su učenici prepoznali poruke ljubavi, hrabrosti i ponosa.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content