Jako nevrijeme uz tuču pogodilo dijelove Međimurja

Jučerašnje nevrijeme zahvatilo je i Zagorje i Međimurje, izvijestio je iza 21 sat Crometeo koji prati ciklonu Jakob. Također je navedeno da je prema dojavama u dijelu Zagorja bilo tuče veličine jajeta te da je dojavljena i slaba tuča u blizini Čakovca.
Međutim, naši čitatelji javljaju da je u više dijelova Međimurja pala tuča – u Pleškovcu, Žiškovcu, Zasadbregu, Novom Selu Rok, Križovcu, Vratišincu, Mačkovcu, Gardinovcu, Krištanovcu…
Izvješće ŽC 112 Čakovec 10.8.2013. u 7:45 sati:

Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je šest poziva vezanih za posljedice nevremena koje je zahvatilo Međimurje. Grmljavinsko nevrijeme uz tuču veličine graška do oraha te kišom počelo je oko 20:50 sati i trajalo sat vremena. Tuča je padala u pojedinim naseljima općina Sveti Juraj na Bregu, Štrigova, Podture i grada Mursko Središće.
Angažirane su žurne službe: JVP Čakovec – 8 intervencija, Elektra Čakovec – 2 intervencije i OKC PUM Čakovec. Posljedice nevremena: Okrugli Vrh – Križopotje, srušeno stablo na cestu; Brezovec – Sveti Martin na Muri, granje na cesti; Knezovec – Sveti Juraj na Bregu, srušena stabla na žice niskonaponske mreže – zbog kvara na mreži bez struje su bila naselja Mihovljan i Šenkovec od 01:10 do 02:00 sata.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
foto: Ivan Tarandek



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content