Zasadbreg: Draškovec, MTČ, Lopatinec i Savska Ves najbrži

U Zasadbregu pod istoimenim domaćinom održano je vatrogasno  županijsko kup natjecanje za seniore i seniorke gdje je nastupilo ukupno 104 natjecateljskih desetina raspoređenih u kategorije muški i žene ”A” i ”B” gdje se izvodila jedna suha vježba 3/1A prema pravilniku HVZ-a i jedna ”mokra” vježba koja je bila prvenstveno namijenjena za pregled ispravnosti vatrogasne opreme, kao i spretnost i brzina ekipe.  Zasadbreg kao domaćin se pokazao izuzetno spretnim primiti oko 1200 najboljih međimurskih vatrogasaca. Njima to nije i bilo strano jer unazad 6 godina bili su 3 puta domaćini i svi se vrlo rado vraćaju u taj kraj. Vrlo lijepo vrijeme bez prevelike vrućine privuklo je i mnogobrojnu publiku koji su navijali za svoje favorite, a iznenađenja u natjecateljskom dijelu nije nedostajalo.

U kategoriji muški ”A” veliko iznenađenje DVD Draškovec

U kategoriji muški ”A” nastupilo je najviše – 35 ekipa, a konkurencija je bila vrlo jaka i neizvjesna do samog kraja. Ekipa DVD-a Draškovec sa jednom od najbržih suhih vježbi osvojili su najviše 414,90 bodova i prvo mjesto.  Za vratom im je bila ekipa DVD-a Palinovec II sa 412,30 bodova što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Na sreću ili nesreću DVD Nedelišće na trećem mjestu sa 405,20 bodova. Oni su imali grešku u vježbi, ali ipak bili dovoljno brzi da osvoje treće mjesto.
DVD Draškovec je vrlo ugodno iznenađenje ove kategorije, a i poticaj drugim društvima da se samo upornim radom i zalaganjem može do vrhunskih rezultata. Ovdje valja spomenuti i ekipu DVD-a Savska Ves sa najbržom suhom vježbom od svih prijavljenih ekipa sa 36,60 sekundi, ali nedovoljno spretno spajanjem dvije vježbi koje su se bodovale da bi konkurirali za postolje.

U kategoriji muški ”B” dominirali MTČ, JVP Čakovec i Slakovec

U muškoj ”B” kategoriji nastupilo je 28 ekipa. Izdvojila se vodeća trojka sa podosta velikom razlikom od četvrtog plasiranog. Ovdje nije bilo iznenađenja već su stari ”lisci” DVD-a MTČ zauzeli prvo mjesto sa 431,10 bodova i postali ekipa sa osvojenih najviše bodova. Na drugom mjestu JVP Čakovec sa 426,30 bodova, a kojima je ovo bila i zadnja provjera pred Olimpijadu na koju odlaze već narednog vikenda u Francusku braniti boje reprezentacije Hrvatske. Na trećem mjestu DVD Slakovec sa 424,50 bodova.

Kategorija žene ”A” pripala Lopatincu, a Maloj Subotici najbrža mokra vježba

U ženskoj ”A” kategoriji nastupilo je 28 ekipa. Postolje je pripalo ekipi DVD-a Lopatinec osvojivši 396,00 bodova. Na drugom mjestu DVD Mala Subotica sa 392,65 bodova, ali sa najbržom mokrom vježbom od svih prijavljenih ekipa sa čak 43,30 sekundi. Treća je bila ekipa DVD-a Podbrest sa 390,40 bodova. Prvih pet plasiranih ekipa je bilo vrlo blizu bodovnoj razlici.

Ekipa Savske Vesi u ženskoj ”B” kategoriji pokazalo se još jednom potpune vladarice

U ženskoj ”B” kategoriji nastupilo je 13 ekipa. Bez iznenađenja i strepnje ekipa DVD-a Savska Ves pokazala je kako to rade prvakinje države. Naime, one su sa 412,60 bodova osvojile prvo mjesto i konkurenciju ostavile daleko iza sebe. Je li im to samo polet pred nadolazeću Olimpijadu za koju se pripremaju ili postale potpune vladarice ove kategorije prosudite sami. Na drugom mjestu pomalo iznenađujuće ekipa DVD-a Zasadbreg sa 403,50 bodova. Kako stoji nakon analize, vjerojatno da im ”leži” domaći teren. Na trećem mjestu potpuno zasluženo ekipa DVD-a Vučetinec sa 392,70 bodova.

a proglašenju vatrogasce je pozdravio predsjednik VZMŽ Mario Medved, načelnik općine domaćina Sv.Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović,  zamjenik župana Zoran Vidović te mnogi drugi ugledni gosti iz političkog života.

Ivan Krištofić, zapovjednik VZMŽ postrojio je sve vatrogasce te zaželio ekipama puno uspjeha iduće godine, a puno sreće Međimurskim ekipama (DVD Gardinovec, DVD Savska Ves i JVP Čakovec) na Olimpijadi u Francuskoj koja se održava od 14.-21. srpnja. Predsjednik povjerenstva za natjecanje VZMŽ, ujedno i voditelj županijskog natjecanja Mladen-u Kanižaj pripala je čast pročitati najzanimljiviji dio natjecanja – rezultate, a isti je sudačke komisije pohvalio na njihovom fer i korektnom poslu, a tome ide u prilog da nije zaprimljena niti jedna žalba na sudačku odluku. Prvoplasirane ekipe su dobile pehare u trajno vlasništvo, a najtrofejnijom zajednicom je proglašena općina Sv.Juraj na Bregu sa 4 pehara (3 na natjecateljskom polju i jednim za domaćinstvo)

Osim natjecateljskog dijela, Zasadbreg je bio domaćin i prezentacije vatrogasne opreme firme Mi Star i Trgo Auto iz Zagreba koja se mogla pogledati na vrlo prostranim štandovima.

preneseno s: www.vatrogasci-medjimurja.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content