Cesta od Šenkovca prema Banfiju postala državna

Nakon višegodišnjeg dogovaranja s Hrvatskim cestama, županijska cesta 2009 od Šenkovca do Banfija od 1. srpnja postaje državnom. Tim povodom u petak je na najvišoj točci Međimurja, Mohokosu održana konferencija za novinare.

470_moho1 

Kako je tom prilikom naglasio župan Međimurske županije Matija Posavec, ova prometnica je žila kucavica Međimurja, a njezinom prebacivanjem pod ingerenciju Hrvatskih cesta bit će moguć i daljnji razvoj gornjomeđimurskog kraja. Međimurska županija nastojat će da se ova prometnica temeljito rekonstruira i to u fazama. Gornje Međimurje naš je veliki turistički potencijal, a nekakav ozbiljniji razvoj nemoguć je bez prometne infrastrukture.

470_moho3

Ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini rekla je da je ovih 19,4 kilometara prometnice koje prelazi Hrvatskim cestama omogućiti da se novac koji se trošio na održavanje ove dionice upotrijebi na drugim lokacijama.

470_moho4

Inače, po novome državnih će cesta u Međimurju nakon 1. srpnja biti oko 110 kilometara, županijskih 202,5 kilometara, a lokalnih o kojima se brine ŽUC 231,7 kilometara. Prošle je godine Gradu Čakovcu predano na upravljanje 64,5 km cesta na prostoru administrativnih granica grada ( travanj 2012.).

Na konferenciji za novinare bili su i načelnici Općina Šenkovec, Sv. Juraj na Bregu, Štrigova, Selnica i Gornji Mihaljevec, Saša Horvat, Anđelko Nagrajsalović, Stanislav Rebernik, Ervin Vičević i Goran Lovrec. Svi oni rekli su da puno očekuju od obnove ove prometnice te razvoja turizma. Na konferenciji su bili i zamjenici župana Sandra Herman i Zoran Vidović.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content