BIMEP 2013. održat će se 21. travnja

 

Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i ove godine organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje i Europske godine građana sportsko-rekreativnu manifestaciju pod nazivom „Biciklima međimurskim putevima – BIMEP 2013“.

 

BIMEP će se održati u nedjelju 21. travnja s početkom u 9,00 i trajat će do 18,00 sati. Start ili početak vožnje moguć je u bilo koje doba u tom vremenu s jednog od 16 punktova. Radi se o tradicionalnoj (održava se već 8 godina) i međunarodnoj manifestaciji, te jednoj od najvećih biciklističkih manifestacija u Međimurju. Stoga i ove godine očekujemo više od 1.000 sudionika iz Međimurja i okolnih županija i država (u 2012. godini bilo je oko 1.100 biciklista na međimurskim cestama).

 

Želja je da se uključi što veći broj stanovnika Međimurske, a i susjednih županija (i država), bez obzira na dob, spol i zanimanje na jednom od 16 punktova. Punktovi će se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu i da biciklom s obitelji, prijateljima, razredom i sl. prođe prema svojim fizičkim mogućnostima određenu rutu (punktovi će se u nabrojenim mjestima nalaziti u središtu mjesta uz glavne prometnice).

Prilikom uključivanja u manifestaciju BIMEP, svaki sudionik dobiva prigodnu diplomu s ucrtanom trasom kretanja, i to nakon što ispuni prijavnicu s kojom potvrđuje da je suglasan da na vlastitu odgovornost sudjeluje u manifestaciji. Za djecu, tj. osobe mlađe od 14 godina, pristupnicu potpisuje (ili supotpisuje) roditelj. Uključenje na manifestaciju (startnina) naplaćuje se 5,00 kuna. Dolaskom na pojedini punkt, svakom učesniku će se u diplomi utisnuti pečat kao dokaz da je prošao određenu dionicu, tj. da je stigao do određenog punkta.

Svima je poznato da je život najdragocjenije što čovjek ima, ali on ima puni smisao ako je zdrav um i zdrav organizam. Stoga, želja je uključiti što veći broj građana s ciljem da se stvori navika za redovnom tjelesnom aktivnošću kako bi se osigurao dug i kvalitetan život. I u slučaju lošeg vremena BIMEP se održava, tj. ne odgađa se.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content