Dan pobjede i zahvalnosti – 17. obljetnica akcije Oluja

Svetom misom i polaganjem vijenca u subotu je u Svetom Jurju na Bregu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Nakon polaganja vijenca, međimurski župan, izaslanstvo općine, udruga branitelja i mještani podno su novoizrađenog spomenika Hrvatskim braniteljima zapalili svijeće. Čestitajući praznik  svim mještanima, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, rekao je da je ovaj praznik prilika da se prisjetimo svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje neovisne hrvatske države. Spomenik je blagoslovio svetojurjevski župnik Ivica Puškadija. Članovi udruge branitelja nastavili su druženje na sportskim igrama u Zasadbregu.

Uz općinu Sveti Juraj na Bregu u izradi spomenika sudjelovali su članovi udruge branitelja, sponzori, općinski vijećnici i zaposlenici na javnim radovima. Zahvaljujemo svima koji su vlastitim angažmanom i radom doprinijeli u realizaciji izgradnje spomenika Hrvatskim braniteljima.

Sponzori:

  1. P.P Metal, Pušćine, vl. Tasić Darko
  2. Panex d.d., Čakovec
  3. Usluge građevinskom mehanizacijom Bogdan, Zebanec Selo, vl. Dragutin Bogdan
  4. Pilana Škrobar, Vučetinec, vl. Radovan Škrobar
  5. OPG Horvat, Mali Mihaljevec, vl. Mario Horvat

 

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content