U Belici zlatna misa preč. Ivana Kozjaka

Preč. Ivan Kozjak proslavit će 50. obljetnicu svećeništva u svojoj rodnoj župi Belica, misnim slavljem u župnoj crkvi Uznesenja BDM u nedjelju 15. srpnja s početkom u 11 sati.

Ivan Kozjak rođen je 5. svibnja 1936. godine u Belici. Za svećenika je zaređen na Petrovo 1962. godine po rukama zagrebačkog nadbiskupa Franje Šepera. Mladu misu proslavio je 15. srpnja iste godine u rodnoj Belici.

Bio je dvije godine na službi kapelana u Bjelovaru, a zatim je šest godina bio župnikom u Ruševu, odakle je dvije godine upravljao i župom Čaglin. Nakon toga je nešto kraće od godine dana upravljao župom Velika Trnovitica i župom Ladislav.

U jesen 1972. godine preuzeo je župu Sveti Juraj na Bregu u gornjem Međimurju gdje je bio župnikom sve do 2009. godine kada je umirovljen te danas živi u Svećeničkom domu u Varaždinu. Prečasni Kozjak ujedno je počasni kanonik Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content