Ministar Grčić pohvalio Međimurje što je vodeće po broju i vrijednosti realiziranih EU projekata

 

U Međimurskoj županiji danas boravi Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Službeni posjet Međimurskoj županiji počeo  je u općini Strahoninec gdje se susreo s načelnicima i gradonačelnicima međimurskih općina i gradova.  Tema razgovora bile su mogućnosti dobivanja sredstva iz EIBII i EIB III programa, mogućnosti financiranja projekta na područjima od posebne državne skrbi i raspoloživi fondovi iz koji je moguće financiranje projekta jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Ministra Grčić kazao je na početku sastanka  da  je Međimurska županija vodeća po broju i vrijednosti realiziranih projekata financiranih iz EU fondova i na tome je čestitao svima koji su sudjelovali u tim projektima, kao i Razvojnoj agenciji REDEA,  koju je po ministrovu mišljenju napravila ogroman posao. Dodao je da se to  odrazilo i na ministarstvo regionalnog razvoja na način da je Matija Derk, prije šef  REDEA-e,  a sada pomoćnik ministra, postao šef uprave u ministarstvu koja se bavi što boljim korištenjem EU fondova, zbog čega je non-stop na putu radi skupljanja iskustava zemalja sličnih Hrvatskoj koje su prije  nas imale prilike da uđu u EU i koriste ta sredstva, pohvalio ga je ministar Grčić. 

Nakon susreta s načelnicima i gradonačelnicima ministara Grčić  je obišao gradilište Centra za kulturu u Strahonincu,  te posjeta Mesapu, predviđen je i obilazak Tehnološko-inovacijskog centra i gradilišta školske dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić Sveti Juraj na Bregu.

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content