Održana radionica na temu “Dan zaštite prirode”

Prije godinu dana Udruga „Frkanovčani“ je u sklopu projekta “Frkanovec – srce gornjeg Međimurja” otvorila šetnjicu „Školski put“. U povodu toga, Udruga je u subotu 19. svibnja organizirala radionicu za djecu. Tema radionice je uz spomenutu šetnjicu bio i Dan zaštite prirode, odnosno Međunarodni dan biološke raznolikosti koji se obilježava 22. svibnja.Radionicu su vodile Sara Janković, mag. ekologije i zaštite prirode iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije, s kojom Udruga uspješno surađuje i Tatjana Novak prof. hrvatskoga jezika i književnosti i filozofije. U radionici je sudjelovalo devetnaestero djece u dobi od tri do dvanaest godina. Sama radionica je bila podijeljena u tri dijela. U prvom dijelu je Sara održala predavanje o prirodi i njezinim vrijednostima.Predavanje se sastojalo od zanimljivih tema kao što su: rijeka Mura, renđeri, Bedekovićeve grabe i leptir plavac. Odlično predavanje Sare, ali i veliko poznavanje naše djece o ovim temama sve nas je iznenadilo. Drugi dio je bila šetnja šetnjicom do Mezgovog zdenca, odnosno do izvora potoka Brodeca i natrag. Na šetnjici smo vidjeli peruniku i srnu što je posebno obradovalo mlađu djecu. Nakon kratkog odmora, treći dio je bio u Društvenom domu gdje su sudionici viđeno na šetnjici nacrtali. Dječji radovi bit će izloženi na manifestaciji “Dani Frkanovca” 11. kolovoza. Za vrijeme održavanja trećeg dijela priređeno je niz igara za roditelje. Za kraj su svi sudionici nagrađeni balonima i prigodnim poklonima .

U planu je i niz drugih akcija na popularizaciji šetnjice, njezino povezivanje s drugim sadržajima kako bi se dobio jedan interesantan turistički proizvod. Više o tome i drugim temama vezano uz aktivnosti Udruge možete pročitati na našim web stranicama www.frkanovcani.hr.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content