Muzej Međimurja: Priredbe Mali školski kustosi

U povodu Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja, Muzej Međimurja Čakovec će u suradnji s međimurskim osnovnim školama i ove godine organizirati nekoliko kulturnih priredbi pod nazivom Mali školski kustosi.

Vrlo zanimljive sadržaje iz naše povijesti mali će kustosi predstaviti u osnovnim školama Domašinec na temu Običaj sestrinstva, u OŠ Podturen na temu Brodi na Muri, u OŠ Sveti Juraj na Bregu na temu Crkva sv Jurja na Bregu te u III. Osnovnoj školi Čakovec gdje će biti riječi o dr. Vinku Žgancu – čuvaru međimurske kulturne baštine.

Osnovna škola Sveti Juraj na Bregu će predstavljanje svojih kustosa Jurja Barleka i Lovre Toma upriličiti u utorak, 22. svibnja u 10 sati u crkvi sv. Jurja na Bregu, mali kustosi Osnovne škole Podturen, Klara Ovčar i David Jurak, predstavit će se već sljedeći dan, u srijedu, 23. svibnja u 11 sati kod broda na Muri, a učenici III. Osnovne škole Čakovec, Janja Petrović, Helena Šardi,  Nina Bočkaj, Leona Glavak, Tena Benčik, Magdalena Gyofi i Mateja Horvat, svoje će predstavljanje održati u utorak, 29. svibnja.

No, središnji ovogodišnji nastup bit će održan u Osnovnoj školi Domašinec na temu Običaj sestrinstva u Domašincu. Ovaj zanimljiv običaj, koji je nažalost zamro već pedesetih godina prošloga stoljeća, predstavit će mali školski kustosi OŠ Domašinec – Marta Furdi i Josipa Juračić. Kustose je pripremila učiteljica Sneženka Jankaš, a pomagale su joj Cecilija Mavrin i Ana Lacković te veći broj članica Udruge žena “Potočnica” i KUD-a Domašinec.

Ovu zahtjevnu i zanimljivu svečanost uveličat će i Puhački orkestar Općine Domašinec pod ravnanjem prof. Tihomira Cvrtile. Predstavljanje malih školskih kustosa OŠ Domašinec na temu običaja sestrinstva bit će upriličeno uz bogat kulturno-umjetnički program i ostale vrijedne sadržaje koje vrijedi vidjeti. Svečanost će započeti u nedjelju, 20. svibnja u 15 sati u dvorištu OŠ Domašinec.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content