Poštovani! U gornjem dijelu Poljske ulice u Lopatincu radovi na izradi kanalizacije su završili. Trenutno se izvodi priprema ulice za navlačenje asfalta. Interesira me kada i kako će se riješiti druga polovica ulice. Kada će započeti nastavak radova? Radnici spominju potrebu za dodatnom prepumpnom stanicom. S obzirom da je cijela ulica bila obuhvaćena projektom, ne razumijem o čemu je problem? Tko je odgovoran za nastalo stanje?

Drugi dio ulice, od g-dina Hamonajca do kraja ulice gravitacijski nije moguće spojiti na mrežu u ulici Vladimira Nazora. Radnici su vam točno prenijeli da je potrebna prepumpna stanica (vrijednosti oko 400.000,00 kn) za spajanje na mrežu. Najveći dio projekta (70%) financira se iz EU fonda, pa time postoji obveza revizije od strane istog. Trošak izgradnje prepumpne stanice je previsok zbog malog broja objekata koje bi opsluživao, pa je zbog navedenog neopravdani trošak od strane fonda. Ulica u prvoj verziji projekta nije bila obuhvaćena, već je naknadno uvrštena u dijelu koji je moguće visinski spojiti na Vladimira Nazora. Projekt kanalizacijske mreže se nastavlja i ostatak ulice će imati zasebni sustav pročišćavanja otpadnih voda.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content